Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο Facebook, το Instagram, "έπεσε" νωρίτερα σήμερα σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και η Σιγκαπούρη, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στην περιοχή της Αθήνας αλλά και της Κύπρου.
Στη συνέχεια η λειτουργία του αποκαταστάθηκε χωρίς να γίνει ωστόσο γνωστό τί συνέβη.
Οι χρήστες του χρησιμοποίησαν το Twitter για να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην εφαρμογή και να «ανεβάσουν» φωτογραφίες ή να δουν τη ροή ειδήσεων.
Προβλήματα, σύμφωνα με τον Independent, παρατηρήθηκαν στη βόρεια Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη δυτική Ακτή των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έλεγχο που έκανε το Reuters, η εφαρμογή εμφάνισε το μήνυμα "Σφάλμα", "δεν είναι δυνατή η ανανέωση της ροής".
Τόσο η εταιρεία Facebook όσο και το Instagram δεν ήταν διαθέσιμες για να σχολιάσουν.
Το παγκόσμιο μπλακ-άουτ σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση του Instagram την Δευτέρα ότι νέος επικεφαλής του αναλαμβάνει ο Άνταμ Μοσέρι, μετά την αποχώρηση των δύο συνιδρυτών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Μοσέρι μέχρι πρότινος διατελούσε επικεφαλής του τμήματος προϊόντων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν επικεφαλής της εταιρείας News Feed.
Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.
Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010.
Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.