Την εκτίμηση ότι η Ρωσία ήταν ενήμερη για τα χτυπήματα των συμμαχικών δυνάμεων ΗΠΑ, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου στην Συρία εξέφρασε ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και πρώην υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης Ανδρέας Ανδριανόπουλος. 
 
Μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του SIGMA, ο κος Ανδριανόπουλος εκτίμησε ότι δεν αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, καθώς επρόκειτο για ένα χτύπημα «μια κι έξω» ώστε να μπορέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να δικαιολογήσει την γενικότερη πολιτική. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις άρχισε ο έλεγχος των παρατηρητικών για την φερόμενη επίθεση με χημικά του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Ντούμα, κάτι που χαρακτήρισε «περίεργο», σημειώνοντας ότι παρόμοιες καταστάσεις είχαν συμβεί στο Ιράκ με τις κατηγορίες περί όπλων μαζικής καταστροφής. 
 
Υπενθύμισε δε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ είχαν ασκηθεί ισχυρές πιέσεις τόσο από πλευράς Ισραήλ, όσο και Σαουδικής Αραβίας για χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις επί του συριακού εδάφους. Ωστόσο, έχοντας ήδη τις εμπειρίες από το Ιράκ και την Λιβύη, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος δεν θέλησε να εμπλακεί κατά τέτοιον τρόπο άλλη μια αραβική σύγκρουση. 
 
Τέλος, εκτίμησε ότι η θητεία του Άσαντ στην Προεδρία της Συρίας τείνει προς το τέλος της, καθώς η Μόσχα ναι μεν επιθυμεί να τον αντικαταστήσει με κάποιον πιο αξιόπιστο εταίρο, χωρίς όμως να γίνει φανερή η παρέμβαση.