Πρώτη ανάλυση από το διεθνολόγο Μιχάλη Κοντό, μιλώντας αποκλειστικά στο Sigmalive, για την επίθεση από ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία στη Συρία.


«Πρόκειται για μία ενέργεια απάντησης ίσου μεγέθους του πρώτου πλήγματος», τονίζει στο Sigmalive o διεθνολόγος Μιχάλης Κοντός, σχολιάζοντας τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας σε στόχους του συριακού καθεστώτος.

Ανάλυση: Τι μήνυμα στέλνουν οι ΗΠΑ με την επίθεση στην Συρία

Ανάλυση: Γιατί έγινε τώρα η επίθεση στην Συρία

Ουσιαστικά ο κ. Κοντός εκτιμά ότι οι δυνάμεις που εξαπέλυσαν σήμερα την επίθεση στη Συρία ήταν μία ενέργεια ανταπόδοσης «ίσου μεγέθους» στα διαφαινόμενο επίθεση με χρήση χημικών όπλων σε συριακή πόλη.

Ποιος ήταν ο τακτικός και στρατηγικός στόχος

Τακτικός στόχος της εν λόγω στρατιωτικής επιχείρησης ήταν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε Συρία και Ρωσία, ότι κάθε φορά που γίνεται χρήση χημικών όπλων θα υπάρχει «ίση ανταπόδοση» με βομβαρδισμούς.

Ο επιχειρησιακός στόχος της επιχείρησης, τονίζει ο Μιχάλης Κοντός είναι να σταλεί ένα εξίσου ισχυρό μήνυμα ότι εξακολουθούν να παρακολουθούν όσα τεκταίνονται στη Συρία και δίνουν ηχηρό παρών στη Μέση Ανατολή.

«ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στέλνουν μήνυμα ότι συνεχίζουν να είναι συνδιαμορφωτές της περιφερειακής ισορροπίας δυνάμεων», καταλήγει ο κ. Κοντός σε δηλώσεις του αποκλειστικά στο Sigmalive.