Με κομμένη την ανάσα, η διεθνής κοινότητα, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τους βομβαρδισμούς που έπληξαν χθες τα ξημερώματα του Σαββάτου, τη  Συρία.

Τα συντονισμένα "χειρουργικά" κτυπήματα στη Συρία, από τις ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, έβαλαν "φωτιά" στις λεπτές ισορροπίες της περιοχής.

Σύμφωνα με την Guardian, κύριος στόχος της επίθεσης, πέραν της αποστολής ξεκάθαρου μηνύματος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να εγκαταλείψει την τακτική των χημικών επιθέσεων, ήταν επίσης και για να αποτραπεί διεύρυνση της σύγκρουσης μεταξύ Ρώσων και Ιρανών.

Διαβάστε ακόμη: Νέο σχέδιο ψηφίσματος από Γαλλία, ΗΠΑ & ΗΒ - Τι προβλέπει

Διαβάστε: Πλήγματα Συρίας: Τα ερωτήματα για τη στρατηγική των ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία απέτυχε να συγκεντρώσει πλειοψηφία έτσι ώστε να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το σχέδιο ψηφίσματος για καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι εννέα ψήφοι που απαιτούνται για την έγκρισή του. Συγκεκριμένα, Ρωσία, Βολιβία και Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου με οκτώ χώρες να ψηφίζουν κατά αυτού ενώ τέσσερις απείχαν από την ψηφοφορία.

Μάλιστα, στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς το Συμβούλιο και τα μέλη του όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τους υπενθύμισε δε, ότι προτεραιότητα του Συμβουλίου είναι η διατήρηση της ειρήνης και τους κάλεσε να κατευθυνθούν προς αυτό. 

Εντούτοις, οι χώρες της Δύσης χαρακτήρισαν επιβεβλημένη και στοχευμένη την επίθεση με βασικό στόχο να πλήξει εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία, ως αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση του καθεστώτος Άσαντ με χημικά.

Σημειώνεται ότι, οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ για νέα "χειρουργικά" πλήγματα εναντίον της Συρίας σε ενδεχόμενο που ξαναγίνει χρήση χημικών όπλων.

Διαβάστε ακόμη: Σε επιφυλακή αλλά δεν τρομοκρατείται η κυπριακή οικονομία

Διαβάστε επίσης: Όσα έγιναν μετά την επιδρομή στη Συρία 

Καρέ-καρέ αναχαίτιση πυραύλου από συριακή αντιαερ/ική άμυνα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ: 6 διεθνολόγοι στο Sigmalive για επίθεση σε Συρία

LIVE βίντεο από Δαμασκό: Οι σειρήνες και οι βομβαρδισμοί

Στo Sigmalive λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις