Μια μεγάλη περιπέτεια η οποία κράτησε για περισσότερες από 24 ώρες, για τους επιβάτες της πτήσης Jet2 από το Μάντσεστερ στη Λάρνακα, έφτασε στο τέλος της.
 
Οι 300 επιβάτες της πτήση, μεταξύ των οποίων και 5 Κύπριοι, έμειναν "εγκλωβισμένοι" στη Σμύρνη της Τουρκία, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, ενώ για αρκετές ώρες δεν γνώριζαν ακριβώς το πως και το πότε θα επέστρεφαν στην Κύπρο. 
 
Γύρω στις 20:30 προσγειώθηκε στην Κύπρο το αεροσκάφος, μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στη Ρόδο.
 
Νωρίτερα: 
 
Αεροσκάφος της εταιρίας Jet2 το οποίο αναχώρησε από το Μάντσεστερ με προορισμό τη Λάρνακα, παρουσίασε βλάβη στο γενικό σύστημα ηλεκτρονικών, την ώρα που βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Σμύρνη.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στο SigmaLive, τα φώτα της καμπίνας για κάποιο διάστημα έσβησαν, προκαλώντας ανησυχία στους 300 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 5 Κύπριοι. 
 
Όλοι οι επιβάτες, μετά την αρχική ταλαιπωρία που είχαν υποστεί από την ένταση και την ανησυχία, αλλά και τα προσκόμματα που έβαλαν οι αρμόδιες αρχές στους Κύπριους επιβαίνοντες, μεταφέρθηκαν νωρίς το πρωί σε ξενοδοχείο στη Σμύρνη.
 
Από νωρίς το πρωί, έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα από το τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μεταφερθούν στην Κύπρο εντός της ημέρας και ότι αυτό δεν θα γίνει μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.
 
Η Προϊστάμενη του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Μιχαήλ, ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο έκαναν επαφές και πληροφορήθηκαν ότι η αεροπορική εταιρεία θα έστελνε άλλο αεροπλάνο για να μεταφέρει τους επιβάτες από τη Σμύρνη στη Λάρνακα, όπως ήταν προγραμματισμένο. "Είχαμε φόβους μήπως θέσουν θέμα να προσγειωθεί στο `Ερτζιάν` (παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου), αλλά ευτυχώς δεν το έθεσαν", είπε η κ. Μιχαήλ.
 
Ασφαλείς πληροφορίες του SigmaLive, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο με τους Κύπριους επιβάτες αναμένεται να φτάσει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 20:00 ενώ θα πετάξει από τη Σμύρνη στη Ρόδο, προκειμένου να αλλάξει ο κωδικός της πτήσης, και έτσι να φαίνεται ότι το αεροπλάνο έρχεται στη Λάρνακα από την Ελλάδα.
 
Να επισημάνουμε ότι στους Κύπριους επιβάτες οι τουρκικές αρχές "έδωσαν βίζα σε λευκό χαρτί", όπως κάνουν για όλους τους Κύπριους, επειδή δεν αναγνωρίζουν τα κυπριακά έγγραφα, διαβατήρια ή ταυτότητες.
 
Από τη Σμύρνη όπου βρίσκεται η συνάδελφος Πέτρα Αργυρού αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν ένα ανθρωπιστικό ζήτημα.
 
Επισημαίνει ότι μετ’ εμποδίων και χωρίς την κανονική θεώρηση διαβατηρίων έγινε αποδεκτή η είσοδος των Κυπρίων στη χώρα, ενώ οι τουρκικές αρχές επιχειρούν η πραγματοποίηση της πτήσης να γίνει με προορισμό το αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Σημειώνεται ότι με τους Κύπριους ταξιδιώτες επικοινώνησε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων, ενώ μαζί τους στο ξενοδοχείο βρίσκεται Έλληνας διπλωμάτης από το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης. 
 
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις ώρες αναμονής των επιβατών στο αεροδρόμιο της Σμύρνης.