Το αποτέλεσμα των εκλογών έφεραν ελπίδες για μια δραματική αλλαγή στην προσέγγιση της Βρετανίας προς το Brexit. Ωστόσο  ό, τι και αν συμβεί στη συνέχεια, η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη σε ορισμένες σκληρές νομικές, πολιτικές και εμπορικές πραγματικότητες. Πιο κάτω παρατίθενται κατά σειρά πιθανότητας, πέντε πιθανά σενάρια συμφωνα με την Guardian:


1. Ένα συναινετικό αλλά σκληρό Brexit


Η στρατηγική της Τερέζα Μέι  για μετάβαση στις συνομιλίες του Brexit απειλώντας να φύγει αν δεν της αρέσει αυτό που θα ακούσει, έχει θρυμματιστεί. Αν και το οικονομικό κόστος της κατάρρευσης χωρίς συμφωνία ήταν πάντα δύσκολο, πλέον γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει  η πολιτική υποστήριξη για ένα τέτοιο υψηλό στοίχημα. Οποιοσδήποτε και αν πάει στις συνομιλίες - οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα σε 10 ημέρες - δεν θα είναι πιστευτός αν κρατούν ένα όπλο στο κεφάλι της χώρας και απειλούν να τραβήξουν τη σκανδάλη.


Αντ 'αυτού, οι διαπραγματευτές του Brexit της Βρετανίας είναι πιθανόν να χρειαστούν να υιοθετήσουν μια πιο συναινετική προσέγγιση που υποστηρίζουν οι Εργατικοί  και ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να εξακολουθήσει να πιέζει για μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και τον έλεγχο της μετανάστευσης, αλλά τώρα είναι πιθανό να παραδεχτεί από την αρχή ότι βρίσκεται σε κρίση  και είναι έτοιμη προσαρμοστεί ανάλογα. Το αν αυτό σημαίνει την αποδοχή υψηλότερου κότσους διαζυγίου ή μονομερών παραχωρήσεων σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών, παραμένει προς συζήτηση, αλλά η κατάρρευση χωρίς καμία συμφωνία φαίνεται τώρα να είναι πολύ λιγότερο πιθανή.

2. Ένα μαλακότερο Brexit


Πολλοί θα εξετάσουν την ήττα της Τερέζα Μέι και θα απαιτήσουν περισσότερη αλλαγή για το Brexit. Υπήρξε μια μετατόπιση  8% από τους Συντηρητικούς στους Εργατικού στις εκλογικές περιφέρειες που ψήφισαν παραμονή στην Ε.Ε στο δημοψήφισμα του περασμένου έτους, υποδεικνύοντας ότι η ασυμβίβαστη στάση τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης.


Εάν οι Εργατικοί  ελπίζουν να αλλάξουν τη διαπραγματευτική στάση της χώρας, πρέπει να δράσουν  πολύ προσεκτικά, ειδικά αν καραδοκούν άλλες γενικές εκλογές. Μία από τις επιλογές είναι η προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου  παραμονής  στην ενιαία αγορά, με  βελτιώσεις στους κανόνες της ΕΕ για την ελεύθερη κυκλοφορία και όχι στους νέους ολικούς ελέγχους της μετανάστευσης. Αυτό επιχειρήθηκε από τον Ντέιβιντ Κάμερον πριν από το δημοψήφισμα, αλλά οι Βρετανοί διαπραγματευτές θα είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση να ξαναπροσπαθήσουν.

.

3. Χάος και «car crash» Brexit


Δεν πρέπει να λησμονηθεί πόσο ζοφερές φαίνονται οι  επιλογές της Βρετανίας τώρα. Η ΕΕ είναι ενωμένη με μια σαφή και φιλόδοξη διαπραγματευτική στρατηγική. Η Βρετανία έχει ξεκινήσει το δίχρονο ρολόι με το άρθρο 50, αλλά δεν έχει ιδέα για το τι θέλει, πόσο μάλλον για το πώς θα το επιτύχει.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν υπαινιχθεί ότι είναι διατεθειμένοι να καθυστερήσουν την έναρξη των συνομιλιών, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αλλάξουν την ημερομηνία λήξης. Εάν θέλουμε να εγκαταλείψουμε πλήρως το Brexit σε αυτό το στάδιο, θα χρειαζόταν πιθανώς ομόφωνη συμφωνία και από τα 27 άλλα κράτη μέλη, γεγονός που τους θέτει σε πολύ ισχυρή νομική θέση. Είναι πιθανόν πως άλλα κράτη επιλέξουν αυτή τη στιγμή για να στρίψουν το μαχαίρι στην πληγή.

4. Συμμετοχή στην ΕΖΕΣ


Μια λιγότερο πιθανή επιλογή, η οποία ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί εμπορικά αναγκαία, είναι να προσπαθήσει η Βρετανία να παραμείνει σαφώς εντός της υφιστάμενης ενιαίας αγοράς. Στην πράξη αυτό θα σήμαινε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, και να επιδιώξει να παραμείνει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.


Το πολιτικό κόστος γι 'αυτό είναι υψηλό. Όπως διαπίστωσε και η Ελβετία, αυτό δεν είναι συμβατό με μια ανεξάρτητη πολιτική μετανάστευσης. Απαιτεί επίσης την αποδοχή των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από άλλα μέλη της ΕΕ και τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Και τα δύο είναι σαφείς κόκκινες γραμμές για το Συντηρητικό Κόμμα.


Εάν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση στη Βρετανία για το πώς θα προχωρήσει η χώρα μετά το Brexit, αυτό θα ήταν  ίσως ο μικρότερος κοινός παρονομαστής. Τουλάχιστον θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση μιας μεταβατικής ρύθμισης.

5.Δεύτερο δημοψήφισμα


Με τόσες πολλές δυσάρεστες επιλογές μπροστά, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο βρετανός ψηφοφόρος εκφράσει την επιθυμία του για μια πιο ουσιαστική επανεξέταση του Brexit. Το πιο πιθανό μέσο για αυτό θα ήταν  ένα δεύτερο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στο τέλος της φάσης των διαπραγματεύσεων. Εάν οι Βρετανοί διαπραγματευτές επιστρέψουν από τις Βρυξέλλες χωρίς μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ή  ένα πολύ αποδυναμωμένο Brexit, είναι πολύ πιθανό το νέο κοινοβούλιο να πρέπει να το θέσει.

Μια άλλη πιθανή πορεία προς αυτό το ονειρικό σενάριο για τους υπέρμαχους της παραμονής στην Ε.Ε θα μπορούσε θεωρητικά να προέλθει από περαιτέρω εκλογική αναταραχή σε μια δεύτερη γενική εκλογή. Ωστόσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως από τα δύο βασικά κόμματα θα υποστήριζαν την ολοκληρωτική μεταστροφή του Brexit, δεδομένης της εξαιρετικής ευθραυστότητας των εκλογικών τους ποσοστών.