Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται για το τελευταίο ταξίδι του στη φετινή περίοδο. Την Κυριακή οι γαλαζοκίτρινοι θα πάνε στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ στην τελευταία εκτός έδρας αναμέτρηση, από τις έξι που απομένουν, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.      

Η αρχή του προγράμματος αρχίζει από τη Λεμεσό. Στην πόλη που προκαλεί ναυτία στον ΑΠΟΕΛ τη φετινή περίοδο. Οι γαλαζοκίτρινοι θα μεταβούν στην συμπρωτεύουσα με πολλές απουσίες και με την παράδοση να είναι άκρως αρνητική, αφού σε πέντε επισκέψεις στο Τσίρειο κατάφεραν να πανηγυρίσουν μόλις μια φορά τη νίκη. Και αυτή σε βάρος του Άρη. Στις υπόλοιπες τέσσερεις, η ομάδα του Κρίστιανσεν πήρε την ισοπαλία πρόκριση κόντρα στην ΑΕΛ, έχασε μια φορά από τους κίτρινους, ενώ μετρά ακόμα δυο ήττες από τον Απόλλωνα.

Ο κάκιστος απολογισμός και οι πολλές και σημαντικές απουσίες δικαιολογημένα δημιούργησαν έντονες ανησυχίες στη διοίκηση. Ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια να καλύψουν όσο μπορούν τα πιο πάνω, επιστράτευσαν τη λύση με την επιχορήγηση του εισιτηρίου. Και καλά έκαναν προκειμένου η ομάδα να ταξιδέψει τη Λεμεσό με όσο το δυνατό περισσότερους φιλάθλους.

Οι οπαδοί, όμως, δεν παίζουν ποδόσφαιρο, δεν καθορίζουν σχήματα και ούτε επιλέγουν ποδοσφαιριστές. Εκείνο που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν τον απαραίτητο παλμό και να σπρώξουν την ομάδα στη νίκη. Η μπάλα είναι στον Κρίστιανσεν και στα πόδια των ποδοσφαιριστών που πρέπει να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν το τρίποντο. Επίσης, πρέπει να βρουν τον τρόπο να ξεμπλοκαριστούν από την κούραση, να προσθέσουν καλό ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι τους προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες για τη νίκη.

Σε αντίθετη περίπτωση, το «φάντασμα» του Τσιρείου πιθανόν να εμφανιστεί εκ νέου και αναμένεται προκαλέσει διάφορα προβλήματα στη βαθμολογία και στη ψυχολογία.

Και κάτι τελευταίο ο ΑΠΟΕΛ με νίκη θα πορευτεί με μόνο μια ομάδα μέχρι τέλους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκτός και αν το παιχνίδι στη Λάρνακα ΑΕΚ-Απόλλωνα τελειώσει ισόπαλο και μετατρέψει τους γαλαζοκίτρινους ως το απόλυτο αφεντικό του τίτλου.