Η Σαλαμίνα μετά τον Άντονιτς θα αποκτήσει ακόμη έναν στόπερ - Έστειλε προτάσεις και περιμένει απαντήσεις
----------------------------------------------------------------------------------------

Η απόκτηση του Γκόραν Άντονιτς αποτελεί την πρώτη κίνηση για να «φτιαχτεί» η άμυνα της Ν. Σαλαμίνας, η οποία παρόλο που κέρδισε με το σπαθί της θέση στην εξάδα στο πρωτάθλημα που έληξε, είχε μεγάλο πρόβλημα στα μετόπισθεν κι αυτό της στοίχισε σε αρκετά παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν 72 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, δηλαδή κατά μέσο όρο η εστία τους παραβιαζόταν δύο φορές σε κάθε παιχνίδι. Με αυτό δε το στατιστικό ήταν δύσκολο να έχει καλύτερη πορεία.
Έτσι, κύριο μέλημα της επιτροπής προγραμματισμού, αλλά και του νέου προπονητή Εουγκέν Νεαγκόε, είναι η ενίσχυση και μάλιστα ποιοτική της αμυντικής γραμμής.


Στόχος είναι να αποκτηθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός και μαζί με τον Τσιγκουίνι να αποτελέσουν τους στόπερ της ομάδας.

Στον μετεγγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρόλευκων» είναι η απόκτηση, πέραν ενός κεντρικού αμυντικού, ακόμη τριών παικτών: Δηλαδή ενός επιτελικού μέσου, ενός ακραίου επιθετικού κι ενός τερματοφύλακα, ο οποίος θα συναγωνιστεί με τον νεαρό Νεόφυτο Μιχαήλ.

Συνολικά δηλαδή, μαζί με τον Άντονιτς, θα αποκτηθούν πέντε ποδοσφαιριστές. Αξιολογήθηκαν οι περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν, στάλθηκαν συμβόλαια και αναμένονται απαντήσεις.

Οι προτάσεις που έγιναν είναι πάντοτε στο οικονομικό πλαίσιο της Ν. Σαλαμίνας, η οποία αυτή την περίοδο δίνει μάχη για να περάσει και τα κριτήρια Ιουνίου. Έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα στη μέση, όμως οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό τον τομέα ξέρουν τι μπορούν να προσφέρουν και δεν θα βγουν εκτός πλαισίων. Από τις επόμενες μετεγγραφικές κινήσεις περισσότερο βάρος και συνεπώς ίσως πιο πολλά λεφτά θα δοθούν για άλλο έναν κεντρικό αμυντικό και τον επιτελικό μέσο.

Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός στη νέα περίοδο θα είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρσι.

Τα κριτήρια
Ώς το τέλος του μήνα οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να διευθετήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες για να περάσουν τα κριτήρια Ιουνίου. Όπως λέχθηκε, θέλουν γύρω στις 100.000 ευρώ και γι' αυτό στράφηκαν ξανά προς τον κόσμο για να συνδράμει. Στα κριτήρια περιλαμβάνονται και οι διακανονισμοί με παίκτες που αποχωρούν και τους οφείλονται μισθοί. Αν επιτευχθεί συμφωνία για διακανονισμό, τότε αυτό θα βοηθήσει, αν όχι, τότε θα πρέπει να καταβληθεί τώρα ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό, οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα και πιθανώς να υπάρξει κίνδυνος, κάτι που παραδέχονται οι «ερυθρόλευκοι» παράγοντες.