Στα βαθιά μπαίνει ο προγραμματισμός της Νέας Σαλαμίνας ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από τη στιγμή που έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος των Κριτηρίων Μαρτίου και δεν υπάρχουν εδώ και καιρό βαθμολογικά κίνητρα, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους τις τελευταίες ημέρες για εξεύρεση νέου προπονητή. Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες στο Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πάρης Ανδρέου, στόχος είναι να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να προλάβει ο διάδοχος του Ντε Γιόνγκε να παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της ομάδας, πριν από το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος. Αποκάλυψε, επίσης, ότι πρώτη επιλογή αποτελεί η απόκτηση ξένου προπονητή.

Εν αναμονή απαντήσεων
Όσον αφορά το μέτωπο των ανανεώσεων συμβολαίων, η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας βρίσκεται στο ακουστικό για τις απαντήσεις των Τσούρτσουριτς, Πεδρίτο και Μακρίεφ. Και με τους τρεις ποδοσφαιριστές έχουν ήδη γίνει επαφές, με στόχο να παραμείνουν στο ρόστερ και την επόμενη χρονιά, αφού πρόκειται για παίκτες-κλειδιά που βοήθησαν τα μέγιστα στη φετινή πολύ καλή πορεία που έκανε η ομάδα. Οι περιπτώσεις των Τσούρτσουριτς και Πεδρίτο βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ πιο δύσκολη παρουσιάζεται η περίπτωση του Μακρίεφ, ο οποίος με τα 17 γκολ που σημείωσε μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων, αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι τελικά ο Βούλγαρος επιθετικός θα απαντήσει θετικά στην πρόταση των «ερυθρολεύκων» και θα συνεχίσει να ηγείται της γραμμής κρούσης και στην επόμενη χρονιά.

Κοιτάζει ΑΕΚ
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Νέα Σαλαμίνα στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ. Στόχος της ομάδας του Ντε Γιόνγκε είναι να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να αναζητήσει το πρώτο της βαθμολογικό κέρδος στα πλέι οφ, αφού μέχρι στιγμής δέχθηκε τέσσερεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το γεγονός ότι απουσιάζει η πίεση από τους παίκτες λειτουργεί θετικά για την ομάδα, αλλά από την άλλη σε καίριες στιγμές των παιχνιδιών και κυρίως στο τελευταίο με την Ανόρθωση, χάνουν μοναδικές ευκαιρίες για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο… Ενόψει του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με την ΑΕΚ, επανέρχεται ο Γκράιμς,  ενώ θα απουσιάσει ξανά ο τραυματίας Φούσκο. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και η συμμετοχή του Κολίνα, που τραυματίστηκε απέναντι στην Ανόρθωση.




.