Swiss Cottage
Τούρτα σοκολάτα γάλακτος με σου κρέμας πορτοκαλιού
Υλικά:
Για τη Βάση
250 γρ. μπισκότα μαρί
50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Μους σοκολάτας γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
400ml φρέσκια κρέμα 35% λιπαρών
Σού
½ φλιτζάνι νερό
40 γρ. βούτυρο ή ? φλιτζανιού λάδι
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι baking powder
2-3 αβγά
Κρέμα πορτοκαλιού
2 ποτήρια γάλα
2-3 κουταλιές ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές corn flour
Βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
Ξύσμα πορτοκαλιού, άρωμα ή λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Για τη βάση
Λιώνεις τα μπισκότα και τα αναμειγνύεις με το βούτυρο μέχρι να πιάσουν καλά. Τα τοποθετείς σε μία βάση με ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. κατά προτίμηση σχήματος καρδιάς.
Για το μους
Ζεσταίνεις τα 200ml κρέμας και τοποθετείς μέσα τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς για 2-3 ώρες μέχρι να αρχίσει να δένει. Κτυπάς την υπόλοιπη 200ml κρέμα μέχρι σχεδόν να σφίξει. Προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύεις προσεκτικά μέχρι να δέσει το μους. Βάζεις το 1/3 του μείγματος πάνω από τα μπισκότα, βυθίζεις μέσα τα παραγεμισμένα σιου με κρέμα πορτοκαλιού και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μους. Παγώνουμε στην κατάψυξη για να μπορέσουμε να το στολίσουμε με κόκκινο regal icing. Αν δεν στολίσεις το γλυκό σου με icing αλλά με μερικά σου που πιθανόν θα μείνουν και μπιχλιμπίδια πάνω από το μους σοκολάτας, τότε παγώνεις στο ψυγείο καλύτερα για ένα βράδυ.
Σου
Ζεσταίνεις το νερό με το βούτυρο ή το λάδι και προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να γίνουν μία μάζα. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και ρίχνεις μέσα ένα-ένα τα αβγά (μπορεί να μη χρειαστούν και τα τρία αν είναι μεγάλα) ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή. Παίρνεις κορνέ ή κουτάλι, τοποθετείς μικρές ροζέτες μείγματος σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις στους 170-180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Κρέμα πορτοκαλιού
Τοποθετείς το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το corn flour και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτεις το χτυπημένο αβγό και τα βάζεις πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα σου να κοχλάσει και να πήξει. Προσθέτεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και αν θέλεις λίγες σταγόνες από άρωμα ή λικέρ πορτοκαλιού. Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει και γεμίζεις τα σου.