Έντρομη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί από το βράδυ της Παρασκευής 13/11/2015 τον απόηχο του μακελειού στο Παρίσι, όπου τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έξι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων δίνουν το παρών στην επίσημη τελετή που είναι σε εξέλιξη στο Ινβαλίντ.

Στο μεταξύ ο γάλλος υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε σήμερα πως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης θα παράσχουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στρατιωτική βοήθεια προς τη Γαλλία για τις επιχειρήσεις που διεξάγει κατά του Ισλαμικού κράτους. Έτσι αναμένεται πως και τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα προβούν σε ενέργειες κατά του ISIS.

Ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων, Αμπαούντ, είναι νεκρός. Συνολικά τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησε την Τετάρτη η αστυνομία στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο του Παρισιού, ανάμεσα στους οποίους μια γυναίκα η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν ανακοίνωσε την Παρασκευή, η εισαγγελία του Παρισιού.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει κάμερα ασφαλείας σε εστιατόριο του Παρισιού, που δέχτηκε την επίθεση ενός εκ των τρομοκρατών, ο οποίος φαίνεται να πυροβολεί εν ψυχρώ για να εκτελέσει ανθρώπους, χωρίς να έχει τον παραμικρό δισταγμό.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι αστυνομικές Αρχές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,προκειμένου να μπορέσουν να αποτρέψουν νέες πολύνεκρες επιθέσεις από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Υπέρ της συγκρότησης μίας ευρείας συμμαχίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα.