Εντοπίστηκαν στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία τα συντρίμμια του αεροσκάφους  της AirAsia, όπως επιβεβαίωσε ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Τα συνεργεία εντόπισαν σορούς και αντικείμενα που μοιάζουν με συντρίμμια του αεροσκάφους. Ήδη άρχισε η περισυλλογή και ανάσυρση των σορών.

Το αεροσκάφος της AirAsia με 162 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης. Πρόκειται για το τρίτο τραγικό συμβάν για μαλαισιανή αεροπορική εταιρεία φέτος.

Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε επαφή με το Airbus, περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Λίγο πριν από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, οι πιλότοι ζήτησαν την άδεια από το κέντρο ελέγχου στη Τζακάρτα να αποκλίνουν από την πορεία πτήσης και να πετάξουν ψηλότερα, σε ύψος 38.000 ποδών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η AirAsia.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 156 Ινδονήσιοι, τρεις Νοτιοκορεάτες, ένας Γάλλος που ήταν ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας Βρετανός, ένας Μαλαισιανός και ένας πολίτης της Σιγκαπούρης. Υπήρχαν 138 ενήλικες επιβάτες, 16 παιδιά και ένα βρέφος.