Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν ανά το παγκόσμιο οι αποκεφαλισμοί της εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS. Μετά το πρώτο βίντεο που δημοσίευσαν, με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, ένα δεύτερο βίντεο δημοσιεύθηκε την Τρίτη με θύμα αυτή την φορά ακόμα ένα αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλοφ. Στο εν λόγω βίντεο μάλιστα, απειλούν με αποκεφαλισμό τον βρετανό, David Cawthorne Haines.

  • Τον λόγο που οι τζιχαντιστές επιλέγουν αυτή τη μέθοδο εκτέλεσης, εξηγεί στο SigmaLive, o διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρίστος Ιακώβου.

Διαβάστε επίσης:

ISIS: Ποιός είναι ο επόμενος στόχος - ΒΙΝΤΕΟ

Το VIDEO αποκεφαλισμού του Sotloff με ελληνικούς υπότιτλους

Σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, υπάρχει θεολογική και ιστορική τεκμηρίωση για την συγκεκριμένη πρακτική εκτέλεσης που επιλέγει το «Ισλαμικό κράτος».

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών εξήγησε ότι στο κοράνι και συγκεκριμένα σε δύο κεφάλαια, στο 8 και στο 47, υπάρχουν στίχοι, οι οποίοι παροτρύνουν τους μουσουλμάνους να αποκεφαλίζουν τους άπιστους σε περίπτωση που αυτοί δεν συμμορφώνονται, όπως επίσης και να αποκόπτουν τα δάκτυλα των άκρων τους.

Σύμφωνα τώρα με την ιστορική τεκμηρίωση που επικαλούνται στα κείμενα τους οι διανοούμενοι φανατικοί ισλαμιστές, ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ σε μία από τις συγκρούσεις που είχε με κάποιες φυλές στα πρώτα χρόνια εξάπλωσης του Ισλάμ, αποκεφάλισε 700 αντιπάλους του στην αραβική χερσόνησο. Οι αντίπαλοί του ήταν εβραϊκής καταγωγής και θεώρησε ότι συνωμοτούσαν εναντίον του.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, εφόσον ο προφήτης αποκεφάλιζε και υπάρχει τεκμηρίωση μέσα από το κοράνι, το θεωρούν ως θεϊκή εντολή.

[email protected]

Follow me on Twitter @KonstantinaNeo