«Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική», είναι ο τίτλος του δεύτερου βιντεο της ISIS που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου και στο οποίο οι τζιχαντιστές στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρόεδρο της Αμερικής αποκεφαλίζοντας εναν ακόμη δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλοφ. 

Δείτε επίσης:

 

Στο βίντεο μάλιστα, αναφέρεται και ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών. Συγκεκριμένα, στο τέλος του εν λόγω βίντεο, απειλούν πως το επόμενο θύμα θα είναι ένας  Βρετανός όμηρος.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του βίντεο ενώ ο Μπάρακ Ομπάνα είναι έτοιμος να "πολεμήσει" το Ισλαμικό Κράτος με συμμαχίες.

Όλα τα στοιχεία που βγαίνουν στην δημοσιότητα δείχνουν πως ο επόμενος στόχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» είναι ο αποκεφαλισμός ενός βρετανού, αυτή τη φορά,  εν ονόματι David Cawthorne Haines. Ο Βρετανός David Cawthorne Haines  απήχθη τον περασμένο Μάρτιο κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Atmeh στα τουρκικά σύνορα με την βόρεια συριακή επαρχία Idlib.

«Φόβοι ότι ο βρετανός όμηρος είναι ήδη νεκρός»

Ο βρετανός όμηρος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικών φαίρεται να είναι πατέρας, γύρω στα 40 έτη και εργάζεται στο τομέα των μεταφορών.
Σύμφωνα με την Telegraph, η οικογένεια του ομήρου, που ζει στη Σκωτία έχει ήδη ενημερωθεί.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο βρετανός όμηρος μπορεί να είναι ήδη νεκρός και να δολοφονήθηκε ταυτόχρονα με τους άλλους δύο ομήρους. Και τα δύο βίντεο έχουν γυριστεί στην ίδια τοποθεσίας και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι αποκεφαλισμοί έγιναν ο ένας μετά τον άλλον, απλά η ISIS δημοσιεύει τα βίντεο ανά διαστήματα για να αυξήσει τον αντίκτυπό τους.

 

 

 

ISIS: Απειλούν τις κυβερνήσεις που συνεργάζονται με ΗΠΑ «να κάνουν πίσω»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι Τζιχαντιστές δεν απειλούν μόνο τον Ομπάμα και την Αμερικανική Κυβέρνηση αλλά και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις που συνεργάζονται μαζί τους. Ο εκτελεστής αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεο: «Παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να προειδοποιήσουμε τις κυβερνήσεις εκείνες που μπαίνουν στη διαβολική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πίσω και να αφήσουν το λαό μας ήσυχο».

Κάμερον: «Οι ειδικές δυνάμεις της Αμερικής έκαναν προσπάθειες να σώσουν τον Βρετανό όμηρο»

Σύμφωνα με την Telegraph, o Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιτ Κάμερον δήλωσε πως  είχε ενημερωθεί τακτικά για προσπάθειες απελευθέρωσης του βρετανού ομήρου. Συγκεκριμένα, αυτό το καλοκαίρι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην αποτυχειμένη τους προσπάθεια να διασώσουν τον πρώτο απαχωνυσθέντα Τζέιμς Φόλει προσπάθησαν μεταξύ άλλων να απελευθερώσουν και το βρετανό David Cawthorne Haines.

Χάμοντ: "Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων"

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, δήλωσε ακόμη ότι η αιχμαλωσία του Βρετανού Ντέιβιντ Κόθορν Κέινς από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν καθιστά πιθανότερες τις αεροπορικές επιθέσεις με στόχο θέσεις των τζιχαντιστών, αλλά πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.

"Δεν επηρεάζει καθόλου τα στρατηγικά μας σχέδια. Αν κρίνουμε ότι τα αεροπορικά πλήγματα θα βοηθήσουν. . . τότε ασφαλώς θα το εξετάσουμε. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια τέτοια απόφαση", δήλωσε ο Χάμοντ στους δημοσιογράφους.

Ομπάμα: "Δεν φοβόμαστε το Ισλαμικό Κράτος"

Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από το Ταλίν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφεθούν να εκφοβισθούν από το Ισλαμικό Κράτος μετά τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, καταγγέλλοντας επίσης μία "φοβερή πράξη βίας"

Follow me on Twitter @KonstantinaNeo

[email protected]  

Διαβάστε επίσης: