Δραματική έκκληση στον επικεφαλής της ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να αφήσει ελεύθερο τον γιό της απηύθηνε μέσω διαδικτύου η μητέρα του αμερικανού δημοσιογράφου Στήβεν Σότλεφ που κρατείται όμηρος από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους(SIS).
 
Συγκεκριμένα, η μητέρα του ομήρου δήλωσε τα εξής: «Απευθύνω ένα μήνυμα σε εσάς, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αλ Κουράισι αλ Χουσάινι, χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους. Είμαι η Σίρλεϊ Σότλοφ. Ο γιος μου Στίβεν είναι στα χέρια σας. Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να του δώσετε αμνηστία. Σας παρακαλώ να απελευθερώσετε το παιδί μου»
 
«Ως μητέρα ζητώ να είστε φιλεύσπλαχνη και να μην τιμωρήσετε τον γιο μου για πράγματα τα οποία δεν ελέγχει. Είναι μόνο ένας απλός δημοσιογράφος», δηλώνει η μητέρα του ομήρου Σίρλεϊ Σότλοφ σε ένα βίντεο που δόθηκε στην εφημερίδα New York Times.
 
Στη συνέχεια, ζητά από τον χαλίφη να ακολουθήσει της διδαχές του Ισλάμ σύμφωνα με τις οποίες «κανένα άτομο δεν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνο για τις αμαρτίες των άλλων». 

O Αλ Μπαγκντάντι - Ιρακινός υπήκοος, ο οποίος φυλακίστηκε για λίγο από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2004 - δεν έχει αναγνωριστεί από τους περισσότερους μουσουλμάνους ως χαλίφης του μουσουλμανικού κόσμου. Σύμφωνα με τους New York Times, με την προσφόνηση της κυρίας Σότλοφ, είναι σχεδός βέβαιο ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η εξουσία του από κάποιον μη – μουσουλμάνο. 

 

ISIS: «O Στίβεν θα είναι ο επόμενος»

Η απαγωγή του Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πριν από ένα χρόνο είχε κρατηθεί μυστική, όμως στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που έδωσε στη δημοσιότητα στις 19 Αυγούστου το «Ισλαμικό Κράτος» εμφανίζεται και ο Στίβεν, ντυμένος με πορτοκαλί στολή.

Οι τζιχαντιστές δήλωσαν στο βίντεο ότι ο Σότλοφ, 31 ετών, θα είναι ο επόμενος όμηρος που θα εκτελέσουν, εάν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν θέσεις τους στο Ιράκ.

Ο Σότλοφ είναι ένας δημοσιογράφος που έχει εργαστεί για πολλές αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ αυτών το Time και το Foreign Policy.

 
Ο Daveed Gartenstein - Ross, ο διευθυντής του Κέντρου Μελέτης της Τρομοκρατίας στο Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Αλ Μπαγκντάντι για τον τίτλο του χαλίφη αναγνωρίζεται μόνο από μια μειοψηφία των μουσουλμάνων, και ότι η έκκληση της κα Σότλοφ θα μπορούσε να τον ανυψώσει στα μάτια των άλλων - αν και πρόσθεσε, ότι και ο ίδιος θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αν το δικό του παιδί ήταν στα χέρια τους .
 
Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ-Το original βίντεο αποκεφαλισμού τoυ Foley με υποτίτλους - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/155631#sthash.V2qLXiDH.dpuf
ΣΟΚ-Το original βίντεο αποκεφαλισμού τoυ Foley με υποτίτλους - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/155631#sthash.V2qLXiDH.dpuf