Εφτασαν γύρω στις 09.15 το πρωί με το προεδρικό αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας για να παραστούν στην κηδεία του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου.

Αμέσως μετά την άφιξη και με συνοδεία της Αστυνομίας, ο Ελληνας Πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη, έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα που άρρηκτα συνέδεσε το όνομα του με τη νεότερη κυπριακή Ιστορία είπε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Στο μήνυμα του στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε τα ακόλουθα: «Τα θερμότατα συλλυπητήρια του Μητροπολιτικού Ελληνισμού για το μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας εξέφρασε «τις βαθύτατες ευχαριστίες της οικογένειας (του εκλιπόντος), του πολιτικού κόσμου, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού για την παρουσία της ελληνικής αποστολής.

«Μια παρουσία που έμπρακτα αποδεικνύει την τιμή που αποδίδετε σε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου, αλλά και την ίδια ώρα τη συμπαράσταση σας προς το δοκιμαζόμενο Κυπριακό Ελληνισμό», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.