Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Αργολίδα καθώς πλημμύρες «σαρώνουν» την περιοχή. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι εντωμεταξύ και στις περιοχές Νέος Βουτζάς και Μάτι. 

Από την έντονη βροχόπτωση έχουν ξεχειλίσει τρία ποτάμια, Ο οικισμός Νέα Κίος εκκενώνεται ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Δεν υπάρχει αγνοούμενος στη Νέα Κίο, διευκρίνησε ο δήμαρχος Άργους, αναφορικά με προηγούμενη πληροφόρηση. Πρόσθεσε ότι ολκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Βικέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει σπάσει και τα νερά έχουν τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι, ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων.

Ο Ζορμπάς 'σφυροκοπά' το Άργος: 10 απεγκλωβισμοί - Η έκκληση του δημάρχου

Να αφήσουν τις εστίες τους και να μεταβούν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Αργώ στην πλατεία καλεί ο δήμαρχος Άργους Δ. Καμπόσος τους κατοίκους της Νέας Κίου, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ξεριάς. Μέχρι αυτήν την ώρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν απεγκλώβίσει τουλάχιστον δέκα άτομα. Πληροφορίες που δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα μιλούν για έναν αγνοούμενο. Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Τα νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Πηγή: iefimerida.gr / news247.gr