>

Με τον ΑΠΟΕΛ χρυσός σκορερ  ήταν ο Αρουαμπαρένα. Απόψε απέναντι στην Ομόνοια ήταν ο Λαφράνς! Η ΑΕΛ σε ένα ντέρμπι με αρκετές φάσεις και από τις δυο ομάδες, κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο  της σερί ντέρμπι.

Στο 81 ο Λαφράνς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και τους ΑΕΛίστες στους εφτά ουρανούς. Η ΑΕΛ ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 27 βαθμούς . Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες διότι και η Ομόνοια είχε τις ευκαιρίες της, όμως δεν την έστειλε στα δίκτυα και την πλήρωσε. Έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι και στο τέλος κέρδισε η ομάδα που είχε την ουσία.

Καλός ρυθμός

Πολύ καλός ο ρυθμός στο Α μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν εναλλάξ την υπεροχή.

H πρώτη φάση στον αγώνα για την ΑΕΛ στο  6΄ μετά από  σουτ του Αρουαμπαρένα όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η πρώτη όμως καλή ευκαιρία ήταν για την Ομόνοια.  Στο 18 ο Ντάρμπισάιαρ  μέσα αριστερά στην περιοχή έκανε το  δυνατό σουτ όμως  ανάγκασε τον Ρομό σε δύσκολη απόκρουση. Στο 22 η Ομόνοια απείλησε ξανά  με τον Ντάρμπισάιαρ  όταν έκανε το δυνατό σουτ , όμως ο Ρομό  απόκρουσε  σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να χάσει την καλή ευκαιρία. Ο  Μπουένο  έκανε το δυνατό  σουτ  με  τον Χριστοδούλου να αποκρούει δύσκολα, σε κόρνερ.  Στο 38  η Ομόνοια είχε την καλή προϋπόθεση όταν μετά από  μπαλιά του Σοιλέδη από αριστερά, βγήκε ο Ρομό και απέκρουσε για να διώξουν στην συνέχεια οι αμυντικοί της ΑΕΛ.

Απρεπή πράξη από  Μέσκα  

Στο 43 είχαμε την απρεπή ενέργεια από τον Μέσκα , ο οποίος έφτυσε προς το  πρόσωπο του  Κωνσταντινίδη. Δεν έπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Νικολαϊδη και θα έπρεπε να αποβληθεί χωρίς συζήτηση.  Στο 53 Ο Αιρόσα έκανε κίνηση με το κεφάλι, προς τον Σοίλεδη . Η επαναληπτική προβολή έδειξε ότι δεν υπήρξε παράβαση

Πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο  55  έγινε η ανατροπή του Μέσκα απο τον Ούρσουλιτς. Επρεπε να δοθεί πέναλτι και λανθασμένα δεν υπήρξε υπόδειξη.

Ευκαιρίες

Η πρώτη καλή φάση στο β μέρος  έγινε στο  61΄ μετά από  καλό σουτ του Μέσκα, απέκρουσε ο Χριστοδούλου. Στο  63΄ Ο Μέσκα έκανε την μπαλιά, η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χριστοδούλου.

Η Ομόνοια απάντησε στις ευκαιρίες της ΑΕΛ στο 65 όταν  ο  Κωνσταντινίδης έκανε τη  μπαλιά  και ο Κλέιτον  έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΛ όμως στη συνέχεια ήταν απειλητική και έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αρουαμπαρένα και Σόουζα που έκαναν το σουτ μέσα στην περιοχή άουτ, στο 71 και 73

Κλασική ευκαιρία για την Ομόνοια!

 Στο 78΄ η μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια στην   αντεπίθεση με τον   Χριστοφή ο οποίος  έδωσε στον Ντάρμπισάιαρ ο οποίος πέρασε τον Ρομό αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Γκολ η ΑΕΛ

Στο 81  έγινε το σουτ του Σόουζα, απέκρουσε ασταθώς ο Χριστοδούλου και από κοντά ο Λφράνς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Από την επαναληπτική προβολή φάνηκε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ήταν οριακά μπροστά, από τον τελευταίο αμυντικό της Ομόνοιας.

Το   σουτ του Χριστοφή λίγο πάνω από τα δοκάρια.  Στο 90+2΄ Ο Ουέλιγκντον μόνος απέναντι στον Χριστοδούλου έστειλε την μπάλα έξω.

 

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (85' Νικολάου), Γεωργιάδης (72' Σάρκι), Μέσκα, Αρουαμπαρένα

Ομόνοια: Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης (85' Φυλακτού), Όρσουλιτς, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Τουρέ, Μαργκάσα, Φλορέσκου (60' Κατελάρης), Κλέιτον (76' Σέρινταν), Χριστοφή, Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Γεωργιάδης, Φορτούνα, Ρομό / Κλέιτον, Σοϊλέδης

 

Το Sigmalive σας μεταφέρει live την εξέλιξη του ντέρμπι ΑΕΛ-Ομόνοια για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.