Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδα.

Ενώ πραγματοποιούνταν άσκηση με βαρέα όπλα στον Βόλο, σωλήνας όλμου διερράγη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας.

Από το δυστύχημα, που συνέβη στο Πεδίο Βολού Γλαφυρών Βόλου, τραυματίστηκε αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

΄Όπως αναφέρει το zougla.gr, η στρατιωτική εγκατάσταση, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μελισσιάτικα και Γλαφυρές, κοντά στην πόλη του Βόλου. Εντός της συγκεκριμένης περιοχής πραγματοποιούνται πολύ συχνά ασκήσεις μηχανοκίνητων μονάδων του Στρατού Ξηράς στο πλαίσιο ενεργειών για τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τριήμερο πένθος

Στον τόπο όπου εκτυλίχτηκε το τραγικό συμβάν μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Name

Το Πεδίον Βολής Γλαφυρών, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό

Oι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί.