Την συνέχιση της απεργίας διαρκείας και την εξουσιοδότηση των ΔΣ των συντεχνιών τους,  να ανταποκριθούν σε  οποιονδήποτε κάλεσμα  της Υπουργού Εργασίας αποφάσισαν οι απεργιακές συνελεύσεις των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ αποφασίστηκε να καταγγελθεί η «απαράδεκτη στάση  που τήρησε η εργοδοτική πλευρά,  απορρίπτοντας  για τρίτη συνεχόμενη φορά την μεσολαβητική  πρόταση της Υπουργού Εργασίας».

Καταδικάζεται επίσης η στάση «μεγάλης μερίδας  εργολάβων, οι οποίοι  εκμεταλλεύονται την παρουσία χιλιάδων φτηνών εργατικών χεριών με  στόχο να πάρουν τους εργαζόμενους δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα». 

Οι οικοδόμοι καλούν την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, «να αλλάξει την αρνητική  και απαράδεκτη στάση που τήρησε σε όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων που κράτησαν οι διαπραγματεύσεις, γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν ωφελούν και δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο».

Επαναλαμβάνουν επίσης ότι με «τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, θέλουν να ξεσκεπάσουν τους πραγματικούς ένοχους για τα προβλήματα που εμφανίζονται στον Κλάδο  και ιδιαίτερα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που δεν είναι άλλοι από την μεγάλη εκείνη μερίδα των εργολάβων που απολύουν καθημερινά τους συναδέλφους μας και  τους στέλνουν στα ταμεία της ανεργίας αντικαθιστώντας τους με φτηνή εργατική δύναμη».