ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Η μονομαχία μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Λίβερπουλ του Κλοπ ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα


Διεξάγονται σήμερα τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Europa League και όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς η κληρωτίδα έφερε τη Λίβερπουλ αντιμέτωπη με την πρώην ομάδα του Γερμανού τεχνικού, την Ντόρτμουντ. Ο Κλοπ, αφού έφτιαξε την καλύτερη Ντόρτμουντ της ιστορίας της, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, με στόχο να δημιουργήσει μία πανίσχυρη Λίβερπουλ.

Η μοίρα τα έφερε με τέτοιον τρόπο, όμως, που δέκα μήνες μετά την αποχώρησή του από το «Σιγκναλ Ιντούνα Παρκ» επιστρέφει, αυτήν τη φορά για να αντιμετωπίσει το δικό του δημιούργημα. Το έργο της Λίβερπουλ θα είναι πάντως δύσκολο και καλύτερα από τον καθένα το γνωρίζει ο ίδιος τεχνικός των «κόκκινων».

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει, ασφαλώς, ο ισπανικός «εμφύλιος», με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας τη Σεβίλη. Οι Βάσκοι έχουν τον πρώτο λόγο στο σημερινό παιχνίδι, όχι μόνο γιατί παίζουν στο «Σαν Μαμές», αλλά γιατί η Σεβίλη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας στη φετινή χρονιά μετά από 19 αγώνες!

Στην Πορτογαλία, η εντυπωσιακή Μπράγκα αναμένεται να διεκδικήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις την πρόκριση από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Για να ελπίζει βάσιμα θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπου παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση.

Τέλος, η Βιγιαρεάλ φαντάζει ως το λογικό φαβορί απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. ΟΙ πρωταθλητές Τσεχίας, όμως, είναι μια από τις δύο αήττητες ομάδες του θεσμού, με ισχυρή έδρα και εντυπωσιακές εκτός έδρας επιδόσεις, με πιο πρόσφατη το εμφατικό πέρασμά της στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Λάτσιο (0-3!).
Συνοπτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών του Europa League:

Πρόγραμμα
Μπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 22:05
Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πράγας 22:05
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη 22:05
Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ 22:05
*Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου.