Οι Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) “είναι πολύ κοντά να σταθούν λειτουργικά στα πόδια τους” και η λειτουργικότητα τους “έχει ενισχυθεί σημαντικά”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας “πρέπει να συνεχιστεί” και δεν θέλει να δώσει την εικόνα ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στον κρατικό αερομεταφορέα.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι καθοριστικό σημείο για το μέλλον των ΚΑ αποτελεί η έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι “υπάρχει σοβαρή εκτίμηση ότι οι πιθανότητες έγκρισης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης είναι περιορισμένες και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές”.
 
Μιλώντας ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου οι οποίες συζήτησαν την αναγκαιότητα ελέγχου της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων των ΚΑ και τη σημερινή οικονομική κατάσταση και το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι σε περίπτωση μη έγκρισης του Σχεδίου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού “θα πρέπει να επιστραφούν τα δεκάδες εκατομμύρια” που έλαβε ως κρατική ενίσχυση κάτι που δεν μπορεί να γίνει και “άρα η εταιρεία θα κλείσει”.
 
“Θα δώσουμε τη μάχη στην ΕΕ για να εξασφαλίσουμε θετική απάντηση αλλά δεν είναι δυστυχώς εύκολα τα πράγματα”, υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.
 
Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εδώ και ένα χρόνο δίνονται μόνο οι νόμιμες κρατικές ενισχύσεις στην εταιρεία, οι οποίες διοχετεύονται έναντι τρεχουσών υποχρεώσεων των ΚΑ, σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος αυτών των ενισχύσεων αφορά τις υποχρεώσεις της εταιρείας στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Ωστόσο, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι το κόστος λειτουργικότητας και το μισθολόγιο της εταιρείας παραμένουν πολύ υψηλά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.
 
Ανέφερε επίσης ότι από το 2007 δόθηκαν κρατικές ενισχύσεις στις ΚΑ ύψους 130 εκ. ευρώ και ότι η εταιρεία πώλησε περιουσιακά στοιχεία ύψους 111 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη, μηχανές και ανταλλακτικά, μια θυγατρική εταιρεία, τρεις χρονοθυρίδες και δύο ακίνητα, ενώ παραμένει ως περιουσιακό στοιχείο ένα παλιό αεροσκάφος.
 
Αναφορικά με απαντήσεις του Προέδρου του ΔΣ των ΚΑ σε σχέση με καταγγελίες εναντίον του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εξετάζονται από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ Τώνης Αντωνίου, αφού συμφώνησε ότι οι εκτιμήσεις είναι αρνητικές σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, είπε ότι με τα βήματα που έχουν γίνει από το ΔΣ της εταιρείας και τις ενέργειες του κράτους να πείσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει πιθανότητα να διατηρηθεί ο κρατικός αερομεταφορέας.
 
Σημείωσε ότι με πολιτικά κριτήρια μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε στην ΕΕ (αθέμιτος ανταγωνισμός, λειτουργία παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα) και να πείσουμε για την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.
 
Σημείωσε, ωστόσο, ότι χωρίς τη συμμετοχή επενδυτών δεν μπορεί η εταιρεία να είναι ανταγωνιστική για να επιβιώσει μακροχρόνια.
 
Σε σχέση με τη μη πώληση της 2ης χρονοθυρίδας των ΚΑ στην Qatar Airways για το ποσό των περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και την πώληση σε άλλη εταιρεία για 6,3 εκ. ευρώ, ο κ. Αντωνίου, αφού σημείωσε ότι το ποσό ήταν υπερδιπλάσιο από τις εκτιμήσεις του ΔΣ των ΚΑ, είπε ότι η συμφωνία με την Qatar Airways ανατράπηκε λόγω της δημοσιοποίησης της συμφωνίας από ΜΜΕ που είχε αποτέλεσμα άλλες εταιρείες να προσφέρουν σε χαμηλότερη τιμή την δική τους χρονοθυρίδα.
 
Ανέφερε επίσης ότι πρόθεση του ΔΣ είναι εντός του μηνός να εξετάσει τους λογαριασμούς της εταιρείας για 2012 και 2013 και να τους δώσει στη δημοσιότητα.
 
Το μέλος του ΔΣ των ΚΑ Μάριος Χ` Γαβριήλ είπε ότι θα υποβάλει την παραίτηση του στον ΥΠΟΙΚ , μετά τα όσα άκουσε κατά τη συνεδρία, ενώ ανέφερε ότι πρώτη φορά έχει ακούσει ότι μέλος του ΔΣ και ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας Γιώργος Καλλής λαμβάνει αντιμισθία.
 
Ο κ. Καλλής ανέφερε ότι αμοίβεται στις ΚΑ με 7 ευρώ την ώρα για 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο και για 8 ώρες την ημέρα.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου είπε ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις ΚΑ άρχισε όταν εντάχθηκε η Κύπρος στην ΕΕ που διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα και το προστατευτικό καθεστώς που απολάμβανε προηγουμένως και πρόσθεσε ότι “πρόθεση όλων μας - και αυτός ήταν ο στόχος της σημερινής κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου – είναι η προσπάθεια να κρατήσουμε τις ΚΑ στη ζωή όχι ως είχε μέχρι σήμερα αλλά σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και το ΔΣ με τον συγκερασμό των προτάσεων, να λειτουργήσουν και να εξυγιάνουν την εταιρεία να είναι μια πιο μικρότερη και αποτελεσματική στη δομή και στη λειτουργία της και να καταστεί πιο ελκυστική σε επενδυτές”.
 
“Η εταιρεία είναι σε οριακή κατάσταση και είναι αμφίβολο αν μπορεί να θεωρηθεί ως δρώσα οικονομική μονάδα. Συντηρήθηκε μέχρι σήμερα με δεκάδες εκατομμύρια από τον κάθε φορολογούμενο”, πρόσθεσε.
 
Ανέφερε ότι “αν το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των ΚΑ που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2013, ενώ θα έπρεπε να είχε κατατεθεί από το 2008, δεν γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και οι πιθανότητες μη έγκριση και η αποδοχή του είναι ορατές – τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά και η εταιρεία θα κλείσει”.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε ότι “η πώληση των χρονοθυρίδων ήταν αδήριτη ανάγκη”, καθώς “οι στρόφιγγες των κρατικών ενισχύσεων έκλεισαν” και πρόσθεσε ότι με την πώληση των χρονοθυρίδων διαφυλάχθηκε ένα δικαίωμα γιατί αν οι ΚΑ κλείσουν αυτό το δικαίωμα θα μηδενιζόταν”.
 
Ανέφερε ότι με την αναβολή της συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου για το θέμα των ΚΑ διαφυλάχθηκε η διαδικασία πώλησης της χρονοθυρίδας και πρόσθεσε ότι “τα έσοδα από την πώληση των χρονοθυρίδων αποταμιεύτηκαν ως ήταν η εισήγηση της Επιτροπής” και πρόσθεσε ότι αν η απάντηση της Κομισιόν είναι θετική αυτά τα έσοδα ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ “θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αναδιάρθρωσης των ΚΑ με βάση το εγκριμένο πλέον σχέδιο”.
 
Ανέφερε επίσης ότι αν η απάντηση είναι αρνητική “τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για αποζημιώσεις εργαζομένων” και “αν περισσέψουν λεφτά θα δοθούν στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας” και πρόσθεσε ότι έχουν διαψευστεί οι φόβοι ότι η πώληση της χρονοθυρίδας έχει σκοπό να ξεπληρώσει δάνειο των ΚΑ στην Ελληνική Τράπεζα”.
 
Όπως είπε, το δάνειο αυτό ανέλαβε να το ξοφλήσει το κράτος.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι “η εικόνα που μας δόθηκε σήμερα από τον ΥΠΟΙΚ αλλά και από το ΔΣ της εταιρείας είναι μια εικόνα οικονομικού κανιβαλισμού”, προσθέτοντας ότι “τα τελευταία χρόνια η εταιρεία για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες έχει δανειστεί ή έχει εισπράξει από τον Κύπριο φορολογούμενο υπό τη μορφή κρατικών ενισχύσεων, 130 εκατομμύρια ευρώ και έχει πωλήσει από το 2007 μέχρι σήμερα περιουσιακά στοιχεία ύψους 111 εκ. ευρώ”.
 
“Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Εκποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “το πρόβλημα που έχει σήμερα η εταιρεία είναι πως δεν έχουν μείνει πλέον άλλα περιουσιακά στοιχεία και αυτό το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο από το γνωστό ζήτημα που αφορούν κατά ισχυρισμό παράνομες κρατικές ενισχύσεις”.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει ότι δόθηκαν παράνομα οι ενισχύσεις εγείρεται άμεσα ζήτημα λειτουργίας των ΚΑ”.
 
Ανέφερε ότι το πιο ανησυχητικό είναι η αναφορά του Προέδρου του ΔΣ ότι η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροχρόνια και πρόσθεσε ότι το ΥΠΟΙΚ και το ΔΣ των ΚΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει μακροχρόνια και αν σημαίνει μέχρι το 2015, το 2018 ή το 2020.
 
“Αν εγείρονται τέτοια ερωτήματα οφείλουμε ως εκπρόσωποι του Κύπριου φορολογούμενου να ρωτήσουμε ποιο είναι πλέον το σχέδιο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας και όπως όλα δείχνουν συνεχίζονται οι ζημιές”, είπε.
 
Ανέφερε ότι ζήτησε να δοθούν επιπρόσθετα στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ και το ΔΣ και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο Β΄.
 
“Το γεγονός ότι σήμερα δεν μας έχει λεχθεί οτιδήποτε για το ποιες είναι οι εναλλακτικές μας επιλογές είναι αυτό που μας κάνει να ανησυχούμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ανησυχία δεν έχει να κάνει με την απόφαση της ΕΕ για τις ΚΑ “αλλά με τα πράγματα ως έχουν χωρίς την απόφαση”.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι “η συζήτηση που γίνεται για τις ΚΑ εγείρει πολλά ερωτηματικά όχι για την κατάσταση της εταιρείας που είναι γνωστή όσο για τον τρόπο με τον οποίο το πολιτικό σύστημα μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο θέμα”.
 
Ανέφερε ότι θέση του ΔΗΣΥ είναι πως “ο διαρκείς θόρυβος και ο σκανδαλισμός ορισμένων για γεγονότα τα οποία είναι γνωστά εδώ και χρόνια δεν βοηθά σε καμιά περίπτωση την ύστατη προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση της εταιρείας”.
 
“Υπάρχει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο έχει καθυστερήσει”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 130 εκατομμύρια ευρώ άμεσες κρατικές ενισχύσεις στην εταιρεία, ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 έχουν πωληθεί περιουσιακά στοιχεία 111 εκ. ευρώ.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και πρόσθεσε ότι “τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κυρίως διότι δεν εξαρτάται η εταιρεία από τα αποτελέσματα της διαχείρισης διάσωσης της όσο και από μία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.
 
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι έχουν δικαιωθεί οι ανησυχίες του ΑΚΕΛ μετά και τη σημερινή συνεδρία για τους λόγους που ακυρώθηκε η συνεδρία τότε που θα ασκείτο κοινοβουλευτικός έλεγχος σε σχέση με την πώληση της δεύτερης χρονοθυρίδας.
 
Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι τότε εκφράστηκαν οι φόβοι του ΑΚΕΛ για την πώληση της τρίτης χρονοθυρίδας και λίγες ημέρες μετά την ακύρωση της συνεδρίας “και η τρίτη χρονοθυρίδα των ΚΑ στο Χίθροου πωλήθηκε”.
 
Ανέφερε ότι “άλλο σχέδιο κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών και άλλο σχέδιο υλοποιούν η Διοίκηση των ΚΑ” προσθέτοντας ότι στο σχέδιο που κατατέθηκε στην Επιτροπή ουδόλως γινόταν αναφορά στην πώληση των δύο χρονοθυρίδων”.
 
“Από τη στιγμή που ήταν υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Οικονομικών η όλη διαδικασία θα έπρεπε οποιαδήποτε αλλαγή στους σχεδιασμούς της διοίκησης των ΚΑ να ενημερωθεί και η Επιτροπή Οικονομικών”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί το ερώτημα για το πως πωλήθηκε η μια χρονοθυρίδα στα 6,3 εκ. ευρώ ενώ οι άλλες δύο στα 22,5 εκ. και στα 21 εκ.
 
Ανέφερε ότι έθεσε ερωτήματα στον Πρόεδρο του ΔΣ τα οποία δεν απάντησε και “καλύφθηκε πίσω από την έρευνα που γίνεται αυτή τη στιγμή ενώπιον του ΥΠΟΙΚ” και πρόσθεσε τα ερωτήματα αφορούσαν το κατά πόσον οι ΚΑ έδωσε σε εταιρεία, χωρίς προκήρυξη προσφορών έργο ύψους 78.000 ευρώ και αν είχε οποιοδήποτε σχέσεις ο Πρόεδρος του ΔΣ με τους μετόχους της εταιρείας”.
 
Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι επιφύλαξε το δικαίωμα της να υποβάλει ερώτημα στον ΥΠΟΙΚ, μέσω της Επιτροπής Ελέγχου, ενώ ανέφερε ότι εκκρεμεί το θέμα της αντιμισθίας μέλος του ΔΣ το οποίο “κάθε μέρα εμφανίζεται στα γραφεία των ΚΑ και πληρώνεται και τα μεταφορικά του αλλά και αντιμισθία σε αντίθεση με το τί πράττουν άλλοι σύμβουλοι”.
 
Αναφέροντας ότι είναι πολλά τα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν και δεν έχουν απαντηθεί, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΔΣ μέσω της Επιτροπής Ελέγχου.
 
Είπε ακόμη ότι “το μέλος του ΔΣ Μάριος Χατζηγαβριήλ αντέδρασε έντονα και απάντησε και στη μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου το οποίο εν μια νυκτί και χωρίς να γνωρίζει κανένας μετακινήθηκε έναντι κάποιου κόστους” και πρόσθεσε ότι “ο κ. Χ` Γαβριήλ δήλωσε ότι θα θέσει την παραίτηση του ενώπιον του ΥΠΟΙΚ γιατί αυτά που λέχθηκαν στην Επιτροπή δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά”.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε ότι “είμαστε για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές”, καθώς “συζητάμε πράγματα που θα έπρεπε να τα είχαμε ξεκαθαρίσει προ καιρού”, προσθέτοντας ότι δεν είναι από εκείνους “που ισοπεδώνουν τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία προοπτικής των ΚΑ αλλά ούτε μπορώ να πω ότι είμαι πιο ικανοποιημένος ή πιο ήσυχος από πράγματα που έχουν λεχθεί σήμερα”.
 
Αναφέροντας ότι ο ΥΠΟΙΚ έκανε μια εμπεριστατωμένη και δομημένη ανάλυση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι “υπάρχουν ερωτήματα” και “η εταιρεία έχει δυσβάστακτα χρέη και βάρη”, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Κομισιόν.
 
Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την ανάγκη να διατηρηθούν οι ΚΑ “γιατί είναι ένα κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει να κάνει με την εθνική υπόθεση” και πρόσθεσε ότι δεν πήρε πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσε πόσοι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τις ΚΑ.
 
Ανέφερε ότι δεν έχει πειστεί ότι “ξέρουμε που βαδίζουμε και ότι έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΥΠΟΙΚ και κάποιων που θέλουν να διασώσουν την εταιρεία”.
 
Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι “δεν πήραμε σήμερα πειστικές απαντήσεις από την κυβερνητική πλευρά ούτε για τα επιμέρους θέματα (εκποίησης περιουσιακών στοιχείων) ούτε για το κύριο θέμα που είναι το μέλλον των ΚΑ”, προσθέτοντας ότι “η Κυβέρνηση περιμένει παθητικά την ενδεχόμενη αρνητική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ η οποία θα επισφραγίσει και το τέλος των ΚΑ”.
 
Ανέφερε ότι το κράτος έχει ξοδέψει πέρα των 800.000 ευρώ για διάφορες μελέτες για τις ΚΑ και πρόσθεσε ότι όλες οι μελέτες συμφωνούν στο ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση και εξυγίανση των ΚΑ ούτως ώστε να γίνει κατορθωτό να προσελκυθεί στρατηγικός επενδυτής” και πρόσθεσε “αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες είναι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας απλά και μόνο για να επιβιώνει η εταιρεία χωρίς καμιά προοπτική”.
 
Ο κ. Νικολαϊδης διερωτήθηκε πως θα προσελκυστεί επενδυτής όταν εκποιούνται και τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τα επιχειρησιακά στοιχεία της εταιρείας και πρόσθεσε ότι “η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον θέλει ή δεν θέλει την επιβίωση των ΚΑ”.
 
Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι “η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ΚΑ και το ζοφερό μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ζωή, τα γεγονότα, η κατάσταση στη σύγχρονη αγορά αερομεταφορών και το γεγονός ότι η Κύπρος δεν είναι μια ανεξάρτητη, αδέσμευτη και κυρίαρχη νησίδα μέσα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά είναι μέρος ενός συνόλου και είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί κάποιους κανόνες, είναι το αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης, της διαχείρισης, της κομματικής και των συνεχών λαθών Κυβέρνησης, κομμάτων και Βουλής”.
 
Ανέφερε ότι “το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μια δαμόκλειο σπάθη περίπου 90 εκ. ευρώ έτοιμη να την εφαρμόσει πάνω στην κεφαλή των ΚΑ με μια απόφαση της η οποία θα είναι περίπου ως τελεσίδικη θανατική καταδίκη δεν είναι σήμερα που συνέβηκε” και πρόσθεσε ότι αυτό συνέβηκε “όταν η Βουλή ενέκρινε συνεχείς χρηματοδοτήσεις με προτάσεις της Κυβέρνησης και παρά τη διαφωνία κάποιων εξ ημών”.
 
“Η Γενική Ελέγκτρια τους είχε προειδοποιήσει ότι αυτό που κάνουν να είναι απλά μετάθεση του προβλήματος για το 2014”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “η έλλειψη προνοητικότητας, σοβαρότητας, αποφασιστικότητας, ο κομματισμός, ο παραγοντισμός, οι λανθασμένες ενέργειες όπως οι τελευταίες που έγιναν από το ΔΣ των ΚΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα χειρότερα”.
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων τα είχε “προβλέψει και είχε σταματήσει να συμμετέχει σε αυτή την φαρσοκομωδία που οδήγησε σε τραγωδία” και αφορά τις συνεχείς κρατικές ενισχύσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ