ΑΠΟΛΛΩΝ
Μετά από αρκετά χρόνια, οι προσθήκες στους «κυανόλευκους» δεν θα είναι πολλές, με τον κ. Χριστοφόρου να εμπιστεύεται τους παίκτες «κλειδιά»


Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Απόλλωνας διατηρεί τον βασικό κορμό της ομάδας του, και οι προσθήκες στο ρόστερ δεν είναι πολλές. Ήταν χαρακτηριστικό για την λεμεσιανή ομάδα, κάθε καλοκαίρι να προχωρά σε πολλές μεταγραφές αναδιοργάνωσης του ρόστερ της. Αυτό φέτος άλλαξε. Έφυγαν από το Κολόσσι 8 ποδοσφαιριστές που δεν θεωρούνταν βασικοί. Οι Γκαρσία, Ντανανάε, Ρέινα, Νούχου, Κωνσταντίνου, Εζέ, Ρόχας και Χάμπερ (με τους τελευταίους δύο να ανήκουν στον Απόλλωνα αλλά να δίνονται δανεικοί). Είναι ποδοσφαιριστές που την φετινή χρονιά αποτελούσαν αλλαγές για τον Χριστάκη Χριστοφόρου. Ο πιο βασικός από τους 8 ήταν αναμφίβολα ο Ρομπέρτο Γκαρσία.

Ο Ισπανός επιθετικός έγραψε φέτος 1564 λεπτά με 31 συμμετοχές (16 βασικός-15 ως αλλαγή) σημειώνοντας 4 τέρματα. Ακολούθησε σε λεπτά συμμετοχής ο Ρέινα που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο (1118 λεπτά 18 συμμετοχές 14 βασικός 4 ως αλλαγή). Από τους υπόλοιπους ο Ντανανάε είχε 795 λεπτά με 10 συμμετοχές (9 βασικός, 1 ως αλλαγή), ο Άλεξ Κωνσταντίνου με 493 λεπτά και 12 συμμετοχές (6 βασικός, 6 ως αλλαγή), ο Ντάνιελ Χάπερ με 394 λεπτά και 18 συμμετοχές (2 βασικός, 16 ως αλλαγή). Οι άλλοι τρεις (Ρόχας, Εζέ, Νούχου) είχαν ακόμα μικρότερη συμμετοχή. Ο Νούχου έπαιξε 300 λεπτά σε 5 αγώνες (4 βασικός, 1 ως αλλαγή), ο Ρόχας 212 λεπτά (6 αγώνες, 3 βασικός, 3 ως αλλαγή) και ο Εζέ 10 λεπτά ως αλλαγή σε δύο αγώνες.

Έμεινε ο βασικός κορμός
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας διατήρησε τον βασικό του κορμό που τον αποτελούσαν 15 ποδοσφαιριστές (Βάλε, Στυλιανού, Ρομπέρ, Βασιλείου, Μερκής, Χαραλάμπους, Χαμντανί, Γκουλιόν, Μέριεμ, Κυριάκου, Παπουλής, Λόπες, Γκίε, Σανγκόι, Χίντι) ενώ ήδη προστέθηκαν οι Ρέζεκ, Αντράντε και Γκριγκόρε. Ο 19ος ποδοσφαιριστής του φετινού ρόστερ είναι ο νεαρός μέσος Αντρέας Φράγκου που αν παραμείνει στην ομάδα αναμένεται να έχει περισσότερες ευκαιρίες φέτος. Οι κυανόλευκοι θα αποκτήσουν σίγουρα ακόμα δύο ποδοσφαιριστές (δεξί μπακ, περιφερειακός επιθετικός) ενώ το ρόστερ θα εμπλουτιστεί και με κάποιες περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών (Κύπριων και ξένων) κάτω των 21 χρόνων.

Ο μοναδικός παίκτης για τον οποίο δεν κάναμε αναφορά είναι ο Χρήστος Καρυπίδης. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είναι ποδοσφαιριστής του βασικού κορμού και για την ώρα είναι στο ρόστερ του Απόλλωνα. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την λεμεσιανή ομάδα. Ο Καρυπίδης την φετινή χρονιά με την φανέλα του Απόλλωνα, είχε 2283 λεπτά σε 26 αγώνες όλους ως βασικός. Ουσιαστικά ο «Κάρυ» είναι και ο μόνος από τους βασικούς του Απόλλωνα που δεν θα συνεχίσει να είναι κάτοικος στο Κολόσσι.

Καμιά εξέλιξη
Στα θέματα προγραμματισμού δεν υπήρξε χθες κάποια νεώτερη εξέλιξη. Οι κυανόλευκοι συνεχίζουν να είναι στο ψάξιμο για τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον περιφερειακό επιθετικό με την προτεραιότητα να δίνεται για τον πρώτο. Η προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Χριστοφόρου και η ομάδα προγραμματισμού είναι ο εκλεκτός να βρεθεί το συντομότερο έτσι ώστε όταν η ομάδα ξεκινήσει επίσημα προπονήσεις (03/07) να είναι και αυτός στην διάθεση του προπονητή του. Όσον αφορά τον περιφερειακό επιθετικό, η προσθήκη αυτή θα γίνει αργότερα, πιθανότατα μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για τους νεαρούς που έχουν προταθεί και εξετάζονται.