Sigmalive

Ο μήνας Γενάρης πλησιάζει…


Μετά και το αυριανό ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα και ενώ απομένει μια στροφή για το πέσιμο της αυλαίας του μισού της κανονικής περιόδου, είναι λογικό και αναμενόμενο οι προβολείς να στραφούν και στη δεύτερη περίοδο μετεγγραφών.
Ο μήνας Ιανουάριος πλησιάζει αλλά έχω την εντύπωση, όπως οι πλείστοι άλλωστε, ότι αρκετά πιο νωρίς γίνονται οι διαβουλεύσεις για την ενίσχυση των ομάδων.
Γράψαμε πολλές φορές ότι αυτή η περίοδος, αυτός ο μήνας για την ακρίβεια, μπήκε στην ποδοσφαιρική μας ζωή για να έχουν το δικαίωμα οι ομάδες να διορθώνουν κάποια λάθη που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού στον προγραμματισμό και βγήκαν στην πορεία, και όχι για να κτίζονται εκ νέου ομάδες.
Εδώ, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, έχει παρεξηγηθεί και αυτή η ευκαιρία που δίνεται στις ομάδες μας να βελτιώσουν κάποια πράγματα, να φρεσκάρουν με άλλα λόγια την ομάδα.
Και το ερώτημα που πλανάται και αφορά και τη φετινή περίοδο είναι διπλό και βασανιστικό.
Ποιοι θα πληρώσουν τις λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού και όχι μόνο, και αν οι αντικαταστάτες τους για τους οποίους θα δαπανηθούν αρκετά λεφτά θα αποδειχτούν καλύτεροι από αυτούς που θα φύγουν, και πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν στη σούμα που θα επιχειρηθεί τον μήνα Μάιο…
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα από την περίοδο που τέθηκε σε λειτουργία η δεύτερη περίοδος μετεγγραφών, που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτούς που επιμένουν ότι δεν φτιάχνονται ομάδες σε αυτή τη χρονική στιγμή.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, και είναι αλήθεια ότι κάποιοι που ήρθαν τον μήνα Γενάρη αποδείχτηκαν λίρα εκατόν, όμως θεωρώ πως είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.
Αναμένουμε ποιοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος για τον αριθμό 4 σε προσθήκες και βέβαια ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα ενισχυθούν ουσιαστικά και όχι στα λόγια…
Μέχρι τότε θα αναμένουμε την εξέλιξη των ντέρμπι κι όχι μόνο, για να δούμε τη διαφορά με την οποία θα εισέλθουν στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου οι μνηστήρες τίτλου αλλά και θέσης για Ευρώπη.
Στο κεφάλαιο αυτό πάμε καλά, γιατί από τη στιγμή που ουδείς ξεχώρισε, αντίθετα, υπάρχουν αρκετές ομάδες υποψήφιες για την εξάδα επί του παρόντος και στη συνέχεια για τα ψηλότερα σκαλοπάτια με έπαθλο μεγάλο το ψηλότερο, πολλά αναμένεται να δούμε στη συνέχεια και ειδικά σε βάθος χρόνου.
Όσο προχωρούν οι αγωνιστικές, λογικά η έκβαση κάθε ντέρμπι θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική, γιατί οι εμπειρίες του παρελθόντος αποδεικνύουν ότι οι μνηστήρες του τίτλου τους πλείστους βαθμούς τους χάνουν από μικρότερης εμβέλειας ομάδες στον πρώτο γαύρο και όχι στον δεύτερο.
Έτσι κι αλλιώς, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αυτή την ώρα, θα δει ότι ομάδες που έχασαν βαθμούς σε ματς που ήταν φαβορί, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχουν ήδη σοβαρό κόστος.
Η συνέχεια θα δείξει αν θα επικρατήσει και φέτος ό,τι και στα προηγούμενα χρόνια, ή αν στο κεφάλαιο αυτό θα δούμε την εξαίρεση του κανόνα..
Είναι ένα μικρό στοίχημα το κεφάλαιο αυτό και η εξέλιξη που θα έχει…
Γι' αυτό και κάποιες απώλειες, που είναι εκτός προγράμματος, αρκετές φορές αποδεικνύονται πολύ οδυνηρές για τις ομάδες που τις έχουν.
Κατά τα άλλα, θα πρέπει να τονίσουμε ξανά ότι αναμένουμε και στα λοιπά πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας να υπάρξει ενδιαφέρον στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μέχρι τέλους, αλλά, ταυτόχρονα, επιβάλλεται να δοθεί λίγη περισσότερη σημασία γενικά και σε αυτές τις ομάδες, κάποιες από τις οποίες δεινοπαθούν πραγματικά.
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι.
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter