Sigmalive

Powered by:

Το λάφυρο της Κύπρου και η διχασμένη Τουρκία


Η οριακή  νίκη του Ερντογάν αποδεικνύει ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει δημοκρατία. Διότι, με τα χρήματα που έχει σπαταλήσει και με την τρομοκρατία που έχει ασκήσει θα έπρεπε, όπως υπολόγιζε, να κερδίσει με δέκα τουλάχιστον μονάδες, στο δημοψήφισμα. Απέτυχε, αλλά δεν τον πολυενδιαφέρει.  Θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, δηλαδή των μεταρρυθμίσεων επί τη βάσει των αρχών του σουλτανάτου και όχι της ΕΕ, η οποία βολεύεται με την υφιστάμενη κατάσταση, αφού μια αντιδημοκρατική Τουρκία δεν έχει θέση πλήρους κράτους μέλους. 
 
‘Οσο δε, για το Κυπριακό, η τουρκική πολιτική δεν  είναι περιστασιακή, αλλά διαρκής και ενταγμένη στην αναθεωρητική στρατηγική. Θέλει την Κύπρο επαρχεία της Τουρκίας με τη δική μας υπογραφή στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας. Ερώτημα: Όταν ο Ερντογάν δεν σέβεται τη δημοκρατία στη δική του χώρα θα επιδιώξει δημοκρατική λύση στο Κυπριακό επί των αρχών της ΕΕ; Συμβαίνει, μάλιστα, και το εξής:  Εφόσον εμείς βάλαμε τις αρχές της ΕΕ στο ράφι, τις άρπαξε ο Ερντογάν  και τις αξιώνει για τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρίες του. Και για να μην προκαλεί την Ευρώπη, επιστρατεύει τον κ. Έιντα για να ισχυριστεί ότι τα δικαιώματα αυτά δεν θα επηρεάσουν το σύνολο της ΕΕ, αλλά θα ισχύουν τοπικά. Μόνο για την Κύπρο. 
 
Βεβαίως, ας μην στεκόμαστε μόνο στον Ερντογάν, αλλά και στην αντιπολίτευση και σε όσους  είπαν στα κατεχόμενα όχι στο δημοψήφισμα. Κανείς εξ αυτών δεν διαφωνεί με την πολιτική Ερντογάν στο Κυπριακό. Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για υποχωρητικότητα στο Κυπριακό και η μεγαλύτερη πολιτική ελπίδα των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, δηλαδή ο Μουσταφά Ακιντζί, είναι, πλέον, πλήρως εναρμονισμένος με τη σκληρή γραμμή. Αφού πέτυχε τη διχοτόμηση με την ομοσπονδία τώρα προχωρεί με τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες στους Τούρκους πολίτες προς την πλήρη τουρκοποίηση. 
 
‘Αρα ως προς το Κυπριακό, και το όχι και το ναι του τουρκικού δημοψηφίσματος οδηγούν  στον ίδιο παρονομαστή: Στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και αυτό προφανώς είναι που ενώνει και το ναι και το όχι. Το λάφυρο της Κύπρου…                   
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter