Τα νούμερα «ζωγραφίζουν» την απομάκρυνση της Ανόρθωσης από την κορυφή και τους τίτλους - Ο μέσος όρος των νέων αποκτημάτων σε κάθε περίοδο είναι πολύ μεγάλος για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί μόνιμα.

Στόχος της νυν διοίκησης είναι να υπάρχει παρόν και μέλλον για την ομάδα με γνώμονα το παρελθόν και τη φιλοσοφία της Ανόρθωσης - Με 36 διαφορετικές εθνικότητες ποδοσφαιριστών συνεργάστηκε η «Κυρία» τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτό είναι το ζητούμενο από την έρευνα που παρουσιάζουμε σήμερα για την Ανόρθωση και αφορά στο τι έχει πράξει τα τελευταία δέκα χρόνια στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ήρθαν και έφυγαν, στους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο της ομάδας, πόσες διοικήσεις άλλαξαν και πόσες εθνικότητες ποδοσφαιριστών φόρεσαν τη φανέλα με τον Φοίνικα. Σε μια δεκαετία κατά την οποία η Ανόρθωση πανηγύρισε έξι τίτλους. Μιαν Ασπίδα της ΚΟΠ το 2007, τρία κύπελλα 2002, 2003 και 2007 και δυο πρωταθλήματα 2005 και 2008. Έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που αγωνίστηκε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συμπεράσματα εξάγονται πολλά μέσα από την έρευνα, όπως για παράδειγμα ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Ανόρθωση επικρατεί το «ξήλωνε και ράβε».

Η έρευνα αυτή γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή γιατί στις 15 Μαΐου ο πρόεδρος Σάββας Κάκος στη Γενική Συνέλευση, η οποία πήρε και τον χαρακτήρα της εκλογικής, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Γίνεται γιατί πρόθεση όλων των μελών του Δ.Σ. είναι τόσο η οικονομική εξυγίανση όσο και η σταθερότητα, που σημαίνει και οικονομική επιβίωση του σωματείου μέσω μιας δουλειάς σε όλους τους τομείς.

Ο καιρός των «παχιών αγελάδων» στην Ανόρθωση έχει τελειώσει και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έφυγαν τα τελευταία δέκα χρόνια και παρουσιάζουμε σήμερα, εξακολουθούν να πληρώνονται από την Ανόρθωση.

Οι αριθμοί εντυπωσιακοί. Σε όλους τους τομείς. Τα οικονομικά δεδομένα τόσο των ποδοσφαιριστών που ήρθαν στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, όπως και εκείνων που έφυγαν με αποζημιώσεις, άγνωστα. Ωστόσο το σίγουρο είναι ένα. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η «Κυρία» προέρχεται και από αυτό το κεφάλαιο. Γι' αυτό και στόχος της νυν διοίκησης είναι οι σωστές μετεγγραφικές κινήσεις, χωρίς μεγάλο κόστος. Δηλαδή να υπάρχει παρόν και μέλλον για την ομάδα, με γνώμονα το παρελθόν και την φιλοσοφία της Ανόρθωσης.

Όλες οι εκάστοτε διοικήσεις της ομάδας τα τελευταία δέκα χρόνια άφησαν έργο, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Όμως «ταλαιπωρήθηκε» και διοικητικά. Κανείς δεν επιθυμεί στην Ανόρθωση να συντηρείται το τι έγινε. Η διοίκηση Σάββα Κάκου έχει απευθύνει πολλές φορές ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους της ομάδας, να έρθουν κοντά, να βοηθήσουν, να στηρίξουν, γιατί πάνω απ' όλα είναι η Ανόρθωση, είναι η Αμμόχωστος. Κανείς δεν περισσεύει από την Ανόρθωση. Άλλωστε, γι' αυτό το νυν Δ.Σ. αποτελείται από πολλά μέλη, διαφόρων ηλικιών και ιδεολογιών. Μέλη που ήταν και σε προηγούμενα Δ.Σ.

Τέλος το «ξήλωνε-ράβε»

Από την αγωνιστική περίοδο 2001-02 μέχρι τη φετινή, η Ανόρθωση έχει πραγματοποιήσει 139 μετεγγραφές, μέσο όρο 13,9 κάθε χρόνο. Αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα μιας ομάδας, η οποία έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. Ουσιαστικά σχεδόν σε κάθε νέα ποδοσφαιρική χρονιά παρουσιάζεται μια διαφορετική ομάδα, φεύγουν οι παλιοί και έρχονται οι νέοι. Το φαινόμενο αυτό, στόχος της διοίκησης Σάββα Κάκου και του Ισραηλινού προπονητή Ρόνι Λέβι, πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να παραμείνει ο βασικός κορμός, ώστε σιγά σιγά να στήνεται η ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστεί αλλά και για να μην υπάρχει μεγάλος προϋπολογισμός.

Από την αγωνιστική περίοδο 2001-02, από τις 139 μετεγγραφές που πραγματοποίησε η «Κυρία», οι 112 έχουν αποχωρήσει. Δηλαδή μέσον όρο κάθε χρονιά έφευγαν 11,2 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι έφυγαν χωρίς κόστος και άλλοι με μεγάλο κόστος.

Σταθερότητα στον πάγκο


Από την αγωνιστική περίοδο 2001-02 στον πάγκο της Ανόρθωσης έκατσαν οκτώ προπονητές, με μακροβιότερο τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είχε αναλάβει την Ανόρθωση σε μια εποχή που υπήρχε περίπτωση να μην ξεκινήσει η χρονιά. Τα προβλήματα πολλά τότε. Ο Κετσπάγια εφάρμοσε ένα μοντέλο, το οποίο πέτυχε. Έφερε τίτλους στην ομάδα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «δημιούργησε» νέους φιλάθλους και έφυγε από την Ανόρθωση ως πετυχημένος. Το μοντέλο αυτό στη μετα-Κετσπάγια εποχή δεν μπόρεσε κανείς προπονητής να το συνεχίσει. Υπάρχει λογική, γιατί από τη μια η μη διοικητική σταθερότητα και από την άλλη οι συνεχείς αλλαγές προπονητών έφεραν την Ανόρθωση σε μια πορεία μη πρωταθλητισμού. Το γεγονός ότι ο τελευταίος τίτλος της Ανόρθωσης πανηγυρίστηκε το 2008, τα λέει όλα.

Στον παρόν και ειδικά στο άμεσο μέλλον, στόχος της διοίκησης είναι να υπάρχει σταθερότητα διοικητική και προπονητική. Μόνο έτσι μπορεί να επανέλθει στις επιτυχίες. Ο Σάββας Κάκος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης έχουν διαχωρίσει τις θέσεις τους, ποια είναι η δουλειά τους. Αυτοί είναι οι «τεχνοκράτες» της ομάδας και ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος από τη γραμμή του γηπέδου και μέσα.

Οικονομική βιωσιμότητα

Οι εποχές που οι διοικήσεις της Ανόρθωσης υπέγραφαν και πλήρωναν συμβόλαια υπέρογκα, τελείωσαν. Από την «Κυρία» πέρασαν ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, με ακριβά συμβόλαια, αλλά με ανύπαρκτη προσφορά. Τα σημερινά δεδομένα του κυπριακού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου «αναγκάζουν» τη νυν διοίκηση να προσέχει ακόμα και το σεντ. Μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει οικονομικά μια ομάδα.

Πληρώνει παλιές οφειλές στο κράτος, σε πρώην ποδοσφαιριστές, πρώην προπονητές και πρώην υπαλλήλους. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια και ένα από τα θετικά είναι ότι δεν υπάρχει κατηγορώ σε πρώην παράγοντες και διοικήσεις. Ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Σάββας Κάκος και οι συνεργάτες του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν ήταν «δεν κοιτάμε το παρελθόν, μας ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον».

Κάκος: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»

Φτάνοντας στα συμπεράσματα του ρεπορτάζ, θεωρήσαμε σωστό να ζητήσουμε την άποψη του προέδρου της Ανόρθωσης Σάββα Κάκου. Ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας» έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην ανάγκη για πολύπλευρη σταθερότητα, που θα επαναφέρει την Ανόρθωση στο δρόμο των επιτυχιών. Φυσικά του ζητήσαμε κατ' αρχήν να σχολιάσει τους αριθμούς.

«Μα, θέλει και σχόλιο; Oι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και καταδεικνύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να έχεις καλή αγωνιστική και οικονομική διαχείριση. Όλοι διακρίνουμε αυτό το λάθος και ελπίζω να μάθαμε από αυτό. Το παρελθόν, είτε αυτό αφορά επιτυχίες είτε όχι, αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για τη συνέχεια, φτάνει να μετρήσεις σωστά τα δεδομένα. Η ουσία είναι ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και το αναγνωρίζουμε».

- Ζητούμενό σας είναι η διοικητική και προπονητική σταθερότητα. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

«Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι μόνο οι επιτυχίες φέρνουν σταθερότητα. Αλλά και η επιτυχία έρχεται μέσα από οργάνωση και όραμα. Είναι πολλά τα παραδείγματα στο δικό μας σωματείο, αλλά και σε άλλα. Εμείς είχαμε βρει τη δίοδο της επιτυχίας, αλλά στην πορεία την ξαναχάσαμε. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επανεύρουμε τον δρόμο μας. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά, μόνο για επιτυχίες».

- Στόχος σας, φαντάζομαι, είναι η Ανόρθωση να καταστεί οικονομικά βιώσιμη.

«Φυσικά. Είναι αυτονόητο αυτό. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις ένα σταθερό ταμείο. Να έχεις ξεμπερδέψει με παλαιές οφειλές, ώστε να μπορείς να ελέγχεις και να αξιοποιείς τα έσοδά σου. Ήδη έχουμε κάνει αρκετές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή».

- Ποιο είναι το πλάνο σας για τα επόμενα χρόνια;

«Να γίνει η καλύτερη δυνατή δομή και να μπουν οι ασφαλιστικές δικλίδες για να μην είναι το σωματείο ξέφραγο αμπέλι. Πρέπει, όμως, παράλληλα να αναζωπυρωθεί η δυναμική του πρωταθλητή μέσα μας. Πρέπει, επίσης, να κερδίσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη του κόσμου, που, όπως έχω πολλάκις δηλώσει, δεν φέρει καμία ευθύνη. Υπάρχει ένα οργανωμένο πλάνο, που καλύπτει όλους τους τομείς. Σύντομα θα ενημερωθείτε».

- Η Ανόρθωση απουσιάζει από τους τίτλους από το 2008.

«Είναι πολλά τα χρόνια. Η Ανόρθωση έχει κατακτήσει σωρεία τίτλων και ειδικά αν κάποιος μετρήσει τις επιτυχίες μας, θα αντιληφθεί πόσο μεγάλο διάστημα είναι αυτή η τετραετία. Τη νέα χρονιά, αφού οργανώσουμε τα πράγματα όπως πρέπει, οφείλουμε να δώσουμε την ψυχή μας, να πεθάνουμε στο γήπεδο για να μην απουσιάσουμε ξανά από το πρώτο σκαλί του βάθρου σε πρωτάθλημα ή κύπελλο».

ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2001-02


ΗΡΘΑΝ

ΧΕΪ
ΚΟΒΑΛΤΣΙΚ
ΝΕΟΦΥΤΟΥ
ΜΑΓΙΑΚ
ΜΕΛΑΝΑΡΚΙΤΗΣ
ΠΠΟΥΝΑΣ
ΜΙΧΑΛΣΚΙ
ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑΣ
ΒΕΛΗΣ
Σύνολο 9

ΕΦΥΓΑΝ

ΧΕΪ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ
Σύνολο 3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΒΟΥΙΤΣΙΚ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2002-03
ΗΡΘΑΝ


ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
ΚΟΝΝΑΦΗΣ
ΜΠΡΟΥΣΓΟΥΙΚ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Σύνολο 6

ΕΦΥΓΑΝ

ΜΙΛΙΝΚΟΒΙΤΣ
ΜΑΓΙΑΚ
ΛΟΥΚΑ
Σύνολο 3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-04
ΗΡΘΑΝ

ΠΕΛΙΤΣ
ΣΙΗΜΗΤΡΑΣ
ΒΑΛΝΤΕΡ
ΜΑΓΙΑΚ
ΠΙΕΡΚΑΣΚΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΕ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΛΟΥΚΑ
ΣΟΜΠΤΖΑΚ
ΚΑΜΠΙΝΤΑΟΥΡΙ
Σύνολο 10

ΕΦΥΓΑΝ


ΚΟΝΝΑΦΗΣ
ΚΟΒΑΛΤΣΙΚ
ΝΕΟΦΥΤΟΥ
ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ
ΣΟΜΠΤΖΑΚ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Σύνολο 6

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2004-05
ΗΡΘΑΝ


ΜΕΝΣΑ
ΧΑΜΠΕΡ
ΦΡΟΥΣΣΟΣ
ΜΠΟΡΜΠΟΚΗΣ
ΒΟΟΥΤΕΡ
ΞΕΝΙΔΗΣ
ΡΑΖΑΝΑΟΥΣΚΑΣ
Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΙΒΑΝΟΦ
ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ
ΡΟΥΝΤΟΥΝΙΑ
ΚΙΝΚΛΑΝΤΖΕ
Σύνολο 12

ΕΦΥΓΑΝ

ΠΕΛΙΤΣ
ΣΙΗΜΗΤΡΑΣ
ΒΑΛΝΤΕΡ
ΜΕΛΑΝΑΡΚΙΤΗΣ
ΒΟΟΥΤΕΡ
ΜΑΓΙΑΚ
ΜΙΧΑΛΣΚΙ
ΙΒΑΝΟΦ
ΠΙΕΡΚΑΣΚΙ
Σύνολο 9

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2005-06
ΗΡΘΑΝ


ΧΑΤΖΙ
ΜΟΥΝΤΖΙΡΙ
ΚΙΑΣΣΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΣ
ΖΑΜΑΡΑΟΥΛΙ
ΜΠΡΟΣ
ΝΑΓΚΙ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ
ΖΑΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σύνολο 10

ΕΦΥΓΑΝ

ΜΕΝΣΑ
ΦΟΥΚΑΡΗΣ
ΚΑΜΠΙΝΤΑΟΥΡΙ
ΡΑΖΑΝΑΟΥΣΚΑΣ
ΒΕΛΗΣ
ΜΠΟΡΜΠΟΚΗΣ
ΚΑΜΠΑΝΤΑΗΣ
Σύνολο 7

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2006-07
ΗΡΘΑΝ


ΣΟΑΡΕΣ
ΜΠΕΚΙΑΪ
ΠΑΧΑΡΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΧΑΤΡΙΑΝ
ΖΑΡΝΤΕΛ
ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ
ΜΠΟΑΒΕΝΤΟΥΡΑ
ΠΑΝΑΓΗ
ΚΑΡΙΤΣ
ΖΛΟΓΚΑΡ
ΜΠΑΖΑΝ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Σύνολο 14

ΕΦΥΓΑΝ


ΤΟΚΟΛΙ
ΧΑΤΖΙ
ΞΕΝΙΔΗΣ
ΚΙΑΣΣΟΣ
ΝΑΓΚΙ
ΧΑΜΠΕΡ
ΜΟΥΝΤΖΙΡΙ
ΚΟΖΛΕΪ
ΓΙΩΡΓΑΛΛΙΔΗΣ
ΚΑΡΙΤΣ
ΖΑΜΑΡΟΥΛΙ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΤΣΙΤΑΪΣΒΙΛΙ
ΖΑΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σύνολο 14

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007-08
ΗΡΘΑΝ


ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΣΟΣΙΝ
ΛΟΥΡΕΪΡΟ
ΝΤΕΓΙΑΝΟΦ
ΛΟΥΜΠΟΥΤΗΣ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
ΛΑΜΠΑΝ
ΤΣΙΤΑΪΣΒΙΛΙ
Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΑΓΚΙ
ΠΕΛΙΤΣ
ΦΑΜΠΙΝΙΟ
ΜΕΓΚΑΧΕΝΤ
ΠΑΟΛΟ ΚΟΣΤΑ
Σύνολο 14

ΕΦΥΓΑΝ


ΜΠΑΖΑΝ
ΣΟΑΡΕΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΛΟΥΜΠΟΥΤΗΣ
ΖΑΡΝΤΕΛ
ΛΟΥΡΕΪΡΟ
ΠΑΧΑΡΣ
ΦΑΜΠΙΝΙΟ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2008-09
ΗΡΘΑΝ


ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΕΪΒΑΚΑΜΠΕΣΙ
ΒΟΣΚΑΡΙΔΗΣ
ΔΕΛΛΑΣ
ΟΤΣΟΚΟΛΙΤΣ
ΘΕΟΔΟΤΟΥ
ΤΙΚΙΝΙΟ
ΓΑΡΠΟΖΗΣ
ΤΤΟΦΑΣ
ΝΤΟΜΠΡΑΣΙΝΟΒΙΤΣ
ΤΡΙΚΑ
ΜΠΑΡΤΟΝ
ΧΑΟΥΑΡ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Σύνολο 15

ΕΦΥΓΑΝ

ΜΠΟΑΒΕΝΤΟΥΡΑ
ΖΛΟΓΚΑΡ
ΝΤΙΚΟΥΜΑΝΑ
ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ
ΠΕΛΙΤΣ
ΝΤΕΓΙΑΝΟΦ
ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ
ΜΕΓΚΑΧΕΝΤ
ΠΑΟΛΟ ΚΟΣΤΑ
ΤΙΚΙΝΙΟ
Σύνολο 10

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Κετσπάγια
Μούσλιν
Μίντεντορπ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2009-10
ΗΡΘΑΝ

ΦΟΔΕΡΙΝΓΧΑΜ
ΡΑΜΟΣ
ΣΟΥΠΙΤΣ
ΜΠΑΚΛΕΪ
ΤΖΑΝΙΣΙΟ
ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
ΚΑΦΟΥ
ΟΚΚΑΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΣΕΪΡΟΥ
ΜΑΝΤΖΙΟΣ
ΠΕΔΡΟ
ΣΑΜΑΡΑΣ
Σύνολο 14

ΕΦΥΓΑΝ


ΤΡΙΚΑ
ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΗ
ΤΣΙΤΑΪΣΒΙΛΙ
ΜΠΑΡΤΟΝ
ΒΟΣΚΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΟΥΑΡ
ΓΑΡΠΟΖΗΣ
ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
ΝΤΟΜΠΡΑΣΙΝΟΒΙΤΣ
ΣΟΣΙΝ
ΣΟΥΠΙΤΣ
ΣΑΒΙΟ
ΣΑΜΑΡΑΣ
Σύνολο 14

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΜΟΥΣΛΙΝ
ΜΙΝΤΕΝΤΟΡΠ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-11
ΗΡΘΑΝ


ΚΟΖΑΤΣΙΚ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σ. ΑΓΚΕΛΟΦ
ΛΙΟΥΜΠΙΝΚΟΒΙΤΣ
ΣΠΡΟΚΕΛ
ΚΟΒΑΛΕΦΣΚΙ
ΕΡΟΜΟΪΓΚΜΠΕ
ΛΙΣΙΟ
ΛΑΒΟΡΔΕ
ΠΕΡΟΝΕ
ΒΙΝΤΟΒΙΤΣ
ΚΟΤΟ
ΑΡΓΟΥΕΛΙΟ
ΦΡΟΝΤΙΝΙ
ΚΟΝΙΣΤΡΕ
ΜΕΝΤΙΝΑ
ΑΣΠΡΟΓΕΝΟΥΣ
ΚΟΛΙΝ
ΓΚΑΡΣΙΑ
ΜΠΡΑΤΣΙ
ΠΕΔΡΟ
Σύνολο 21

ΕΦΥΓΑΝ


ΣΕΪΡΟΥ
ΔΕΛΛΑΣ
ΟΤΣΟΚΟΛΙΤΣ
Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΤΟΦΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ
ΒΙΝΤΟΒΙΤΣ
ΜΠΕΚΙΑΪ
ΝΑΓΚΙ
ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΝΙ
ΚΟΝΙΣΤΡΕ
ΛΙΣΙΟ
ΜΑΝΤΖΙΟΣ
ΜΠΑΚΛΕΪ
ΓΚΑΡΣΙΑ
ΜΠΡΑΤΣΙ
Σύνολο 19

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΡΙΣΜΑΡΕΒΙΤΣ
ΣΤΟΪΛΟΦ
ΟΓΙΟΣ
ΜΟΥΣΛΙΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-12
ΗΡΘΑΝ


ΒΟΥΤΣΙΣΕΒΙΤΣ
ΑΝΤΙΤΣ
ΙΒΑΝΚΟΦ
ΤΟΜΑΣΙΤΣ
Ε. ΑΓΚΕΛΟΦ
ΚΡΙΚΒΕΛΙΑ
ΜΑΡΚΙΝΙΟΣ
ΡΟΝΚΑΤΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΑΧΟΒΙΑΚ
ΜΑΚΡΗΣ
ΡΕΖΕΚ
ΖΑΪΡΙ
Σύνολο 13

ΕΦΥΓΑΝ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
ΛΙΟΥΜΠΙΝΚΟΒΙΤΣ
ΠΕΡΟΝΕ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΟΤΟ
ΠΕΔΡΟ
Ε. ΑΓΚΕΛΟΦ
ΛΕΪΒΑΚΑΜΠΕΣΙ
ΡΑΜΟΣ
ΚΑΦΟΥ
ΑΣΠΡΟΓΕΝΟΥΣ
ΕΡΟΜΟΪΓΚΜΠΕ
ΒΟΥΤΣΙΣΕΒΙΤΣ
ΦΟΔΕΡΙΓΧΑΜ
ΚΟΒΑΛΕΦΣΚΙ
ΙΒΑΝΚΟΦ
ΣΥΝΟΛΟ 15

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΣΤΟΪΛΟΦ
ΛΕΒΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Κίκης Κωνσταντίνου
Κυριάκος Θεοχάρους
Ανδρέας Παντελή
Κρις Γεωργιάδης
Αντώνης Δημητρίου
Κυριάκος Κούσιος
Κίκης Κωνσταντίνου
Σάββας Κάκος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ


ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
ΣΤΟΪΛΟΦ
ΛΕΒΙ
ΚΡΙΣΜΑΡΕΒΙΤΣ
ΟΓΙΟΣ
ΜΟΥΣΛΙΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
WOJCIK

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ


ΣΕΡΒΙΑ 8
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 5
ΓΕΩΡΓΙΑ 7
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 5
ΚΥΠΡΟΣ 28
ΠΟΛΩΝΙΑ 7
ΕΛΛΑΔΑ 15
ΤΣΕΧΙΑ 1
ΜΑΡΟΚΟ 1
ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 5
ΝΙΓΗΡΙΑ 1
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 5
ΚΟΛΟΜΒΙΑ 1
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 1
ΙΣΠΑΝΙΑ 3
ΒΟΛΙΒΙΑ 1
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 5
ΣΚΟΤΙΑ 1
ΒΟΣΝΙΑ 1
Ν. ΑΦΡΙΚΗ 1
ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ 2
ΓΑΛΛΙΑ 3
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2
ΙΡΑΚ 1
ΟΥΓΓΑΡΙΑ 4
ΑΙΓΥΠΤΟΣ 1
ΑΛΒΑΝΙΑ 2
ΛΕΤΟΝΙΑ 1
ΑΡΜΕΝΙΑ 1
ΣΛΟΒΕΝΙΑ 3
ΠΕΡΟΥ 1
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 1
ΓΚΑΝΑ 1
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 1