Η 4η θέση που κατέλαβε στον τελικό του ύψους, στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η Λεοντία Καλλένου θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία για τον κυπριακό στίβο, αφού έχασε στις προσπάθειες το μετάλλιο. Η Καλλένου πέρασε το 1,79μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ η Ανέτα Ριτζ από την Πολωνία με την πρώτη, που της χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο. Το άλμα που πέτυχε η αθλήτρια του ΓΣΠ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση, μετά το 1,80μ. που σημείωσε στη Μάλτα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων τον περασμένο μήνα.
Για την επιτυχία αυτή ο προπονητής της, Λουκάς Καλογήρου, δήλωσε: «Νιώθω ανάμικτα συναισθήματα. Ευτυχής και ικανοποιημένος για τη σπουδαία επιτυχία της αθλήτριας και κάπως στενοχωρημένος για τη μη κατάκτηση του μεταλλίου, για μια προσπάθεια, επειδή πέρασε το 1,79μ. με τη δεύτερη. Στο 1,83μ. το πρώτο της άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά χτύπησε τον πήχη στο κατέβασμα. Θέλω να πιστεύω ότι έχει αυτό το άλμα και μπορεί να πετύχει νέο παγκύπριο ρεκόρ Κορασίδων. Όπως είπα και άλλες φορές είναι πολύ εξελίξιμη αθλήτρια, παρά το νεαρό της ηλικίας της και μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά. Και η 4η θέση που κατέλαβε στον τελικό για τον κυπριακό στίβο είναι μεγάλη επιτυχία, γιατί είναι η καλύτερη θέση που λαμβάνει Κύπρια αθλήτρια σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».
Ελληνικά μετάλλια
Το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, στο πλαίσιο των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Ο νεαρός πρωταθλητής βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό ρεκόρ του για να ανέβει τελικά στο βάθρο με άλμα στα 4,95μ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ισπανός Σάλας με 5,05μ. και το ασημένιο ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα με την ίδια επίδοση. Ο Χρυσανθόπουλος πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, είχε δύο αποτυχημένες στα 5,05μ. και στη συνέχεια απέτυχε και στα 5,15μ.
Χάλκινο μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα και η Εθνική Μπάσκετ, καθώς νίκησε με 34-25 τις ΗΠΑ στο μικρό τελικό της διοργάνωσης. Το τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη με τη μορφή «3 on 3», δηλαδή τρεις παίκτες για κάθε ομάδα και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Με το μετάλλιο αυτό η Ελλάδα έφτασε τα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση (δύο ασημένια και τρία χάλκινα).
Σε άλλες ελληνικές συμμετοχές στο στίβο, ο Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης ήταν όγδοος στον τελικό της σφυροβολίας με 57,59μ. και στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών η Αγάπη Προσκυνητοπούλου 9η με βολή 48,76μ. Επίσης, ο Νίκος Τσιώκος ήταν δεύτερος στο «μικρό τελικό» του τριπλούν με άλμα στα 14,80 μέτρα. Στην ιστιοπλοΐα, ο Ευστράτιος Δούκας ήταν 18ος στην 7η ιστιοδρομία και 19ος στην 8η ιστιοδρομία στα σκάφη techno 293.